Најновије

Тежак пропуст Вучићевог кабинета: Председник изазвао скандал на Међународни дан шаха

Међународни дан шаха који се у целом свету обележава 20. јула у Србији није могао да прође без скандала. Наиме, овај празник обележен је у Председништву Србије где је председник Александар Вучић примио децу шахисте, али је његов кабинет пропустио да у организацију догађаја укључи и Шаховски савез Србије.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Шаховска јавност је шокирана оваквим пропустом имајући у виду да се као Међународни дан шаха слави датум када је 1924. године основана Међународна шаховска федерација (ФИДЕ), чији је члан Шаховски савез Србије.

Уместо да контактирају ову шаховску институцију, сарадници председника Вучића контактирали су неформалну групу шахиста да се укључе у организацију догађаја у Председништву и тиме послали јако негативну поруку на овај шаховски празник. 

У Шаховском савезу Србије нису хтели да коментаришу сазнања Правде, али су потврдили да нису учествовали у догађају који је 20. јула организован у Председништву. Иако је Правда послала питања пресс служби председника Александра Вучића до данас нисмо добили одговор на постављена питања.

Жалосно је што је уместо празника шаха тај датум искоришћен за прикупљање јефтиних политичких поена. Међутим, то на најбољи начин и илуструје однос државе према овом спорту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА