Најновије

СТИГЛА ГА КАЗНА: Ухапшен убица руског пилота у Сирији

Серкан Куртулуш, човек који је осумњичен за убиство руског пилота у Сирији, ухапшен је у Грузији по потерници Интерпола, јављају грузијски и турски медији. Турска је већ затражила његово изручење.

Руски авион (Фото: Министарство одбране Русије)

Куртулуш, кога су Руси описали као шефа мафијашке групе која је у новембру 2015. године убила руског пилота Олега Пешкова, ухапшен је у Тбилисију 29. јуна и налази се у затвору у грузијском граду Рустави, југоисточно од престонице.

Турска је одмах затражила изручење Куртулуша, кога осим убиства руског пилота, терете и за успостављање мафијашке организације у неколико турских градова, оружане нападе и уцене.

Турски судови су, раније, осудили седам особа због убиства Олега Пешкова, али је током тог процеса Куртулуш ослобођен, пише дневник Хуријет, наводећи да није искључено да тај процес буде поново отворен.

У новембру 2015. године турски ловци су оборили руски Су-24 код границе са Сиријом. Турски званичници су тврдили да је "сухој" нарушио турски ваздушни простор, али је Москва одбацила све оптужбе.

Одмах по обарању, локалне протурске снаге убиле су руског пилота, а медији су као починиоца навели Алпарслана Челика, једног од припадника организације на чијем се челу налазио Куртулуш.

  

Скрипаљева рођака се кандидује на изборима у Русији, подржава Путина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС, Хуријет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

СУ-27 - најбољи истребитељ на свету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА