Најновије

ФИЛМ "ПУТИНОВИ СВЕДОЦИ: Сви детаљи доласка на власт

У новом дугометражном документарном филму ''Путинови сведоци'' редитељ Виталиј Мански води вас кроз узбудљиву политичку причу о смени на ''руском трону'', о доласку Владимира Владимировича Путина на власт и бројним контроверзама које су тај долазак пратиле.

Владимир Владимирович Путин (Фото: Јутјуб)

Аутор овог филма један је од ретких непосредних сведока који су имали директан приступ последњем председнику Совјетског Савеза и двојици првих председника Русије, који су прошли техничке и сигурносне провере да би се у толикој мери приближили тројици моћних људи. Мански је такође, као службеник Државне телевизије, био и учесник битних догађаја у савременој историји Русије, који су донели промене у животима грађана не само у земљама бившег Совјетског Савеза већ и на глобалном нивоу. 

Дугометражни документарни филм “Путинови свеодци” почиње бајколиком сликом звоника православне цркве - московског храма Василија Блаженог. Следи рез на ''јато'' мотоцикала са приколицама на кремаљском плочнику, који се за неколико тренутака из неутралне формације распоређују у штит који окружије возило “са регистарским таблицама број један” у коме седи председник Руске Федерације.

Овај врели призор са леденог плочника увод је у необичан филм, који је имао светску премијеру на 53. Карловарском међународном филмском фестивалу. 
Како филм тече, ређају се кадрови из породичног живота Виталија Манксог. 1. јануара 2000.године  његове ћеркице и супруга Наталија испод јелке радосно отварају поклоне. На екрану укљученог телевизора није пуштен новогодишњи програм, већ обраћање актуелног председника Русије, Бориса Јељцина, који је одлучио да се повуче са положаја и предлаже предсеника у в. д. статусу - Владимира Путина.
У филму Виталија Манског приказане су сцене из Изборног штаба Владимира Путина, из дома Бориса Јељцина, док у наручју држи мајушног унука кога у изборној ноћи одрасли зачикавају да изговори име новог председника Русије, портрет Јељцинове енергичне кћерке, белог телефона којим Јељцин тражи да чује новоизабрнаог председника и да му честита, али позив ипак изостаје…

 

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА