Najnovije

FILM "PUTINOVI SVEDOCI: Svi detalji dolaska na vlast

U novom dugometražnom dokumentarnom filmu ''Putinovi svedoci'' reditelj Vitalij Manski vodi vas kroz uzbudljivu političku priču o smeni na ''ruskom tronu'', o dolasku Vladimira Vladimiroviča Putina na vlast i brojnim kontroverzama koje su taj dolazak pratile.

Vladimir Vladimirovič Putin (Foto: Jutjub)

Autor ovog filma jedan je od retkih neposrednih svedoka koji su imali direktan pristup poslednjem predsedniku Sovjetskog Saveza i dvojici prvih predsednika Rusije, koji su prošli tehničke i sigurnosne provere da bi se u tolikoj meri približili trojici moćnih ljudi. Manski je takođe, kao službenik Državne televizije, bio i učesnik bitnih događaja u savremenoj istoriji Rusije, koji su doneli promene u životima građana ne samo u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza već i na globalnom nivou. 

Dugometražni dokumentarni film “Putinovi sveodci” počinje bajkolikom slikom zvonika pravoslavne crkve - moskovskog hrama Vasilija Blaženog. Sledi rez na ''jato'' motocikala sa prikolicama na kremaljskom pločniku, koji se za nekoliko trenutaka iz neutralne formacije raspoređuju u štit koji okružije vozilo “sa registarskim tablicama broj jedan” u kome sedi predsednik Ruske Federacije.

Ovaj vreli prizor sa ledenog pločnika uvod je u neobičan film, koji je imao svetsku premijeru na 53. Karlovarskom međunarodnom filmskom festivalu. 
Kako film teče, ređaju se kadrovi iz porodičnog života Vitalija Manksog. 1. januara 2000.godine  njegove ćerkice i supruga Natalija ispod jelke radosno otvaraju poklone. Na ekranu uključenog televizora nije pušten novogodišnji program, već obraćanje aktuelnog predsednika Rusije, Borisa Jeljcina, koji je odlučio da se povuče sa položaja i predlaže predsenika u v. d. statusu - Vladimira Putina.
U filmu Vitalija Manskog prikazane su scene iz Izbornog štaba Vladimira Putina, iz doma Borisa Jeljcina, dok u naručju drži majušnog unuka koga u izbornoj noći odrasli začikavaju da izgovori ime novog predsednika Rusije, portret Jeljcinove energične kćerke, belog telefona kojim Jeljcin traži da čuje novoizabrnaog predsednika i da mu čestita, ali poziv ipak izostaje…

 

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA