Најновије

ПЕНТАГОН У ПАНИЦИ: Оружане снаге Кине већ увежбавају наношење удара на САД

Пентагон тврди да оружане снаге Кине већ увежбавају наношење удара по Сједињеним Државама и територијама њихових савезника.

Кинески председник на војној паради (Фото: Јутјуб)

Учинио је то у извештају о стању оружаних снага Кине у 2018-ој години. А у извештају прецизирао:

„Оружане снаге Кине су за последње три године брзо шириле зоне заштићених надводних војних операција и стицале искуство у извођењу таквих операција у стратешки важним поморскиим рејонима у свету, а притом су, вероватно, обучавале своје снаге за ударе против САД и наших савезника“.

Пентагон у истом извештају посебно наглашава:

„Засад није јасно какав сигнал Пекинг – оваквом демонстрацијом силе – шаље Вашингтону“.

Војни врх САД није открио за какве „ударе“ сумњичи Кинезе, али је професор Џорџтаунског универзитета Метју Кроениг – у књизи „Логика америчке стратегије: због чега је важна стратешка супериорност“ – проценио да би први масовни руски нуклеарни удар по САД довео до уништења 131 града и смрти 70 милиона људи. А други – до разарања још 12 градова и погибије још 28 милиона Американаца.

Какве процене имају у Пентагону – поводом и Руса и Кинеза – није јасно, али је већ објављено да је војна авијација САД од компаније Lockheed Martin већ наручила суперсоничну ракету попут руског „Кинжала“.

Та ракета је већ добила ознаку ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), а у њеној приоизводњи ће наводно бити коришћене  и „експерименталне технологије“.

У светлу извештаја Пентагона, лако је схватити бес Вашингтона што је Украјина продала Кини 20 млазних мотора за авионе JL-10. Са намером да наредних година испоручи још 230.

Војни експерти процењују да је само питање дана када ће Вашингтон ултимативно затражити од Кијева да раскине уговор са Кинезима о даљој продаји авио-мотора Кини.

Упозорење о специјалном рату који се води против Србије погледајте ОВДЕ.

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Петровић о стању у српској авијацији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА