Најновије

ДОДИК ЗАПРЕТИО: Ако Федерација БиХ пошаље полицију на границу, користићемо силу! Сматраћемо то агресијом на РС!

Председник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је како ће силом спречити покушај распоређивања припадника полиције из другог ентитета Федерације БиХ како би државној Граничној полицији БиХ помогли у спречавању илегалних миграција.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

"Сваки покушај да и један припадник полиције Федерације БиХ уђе у Републику Српску без сагласности власти Републике Српске бит ће спречен силом. Уколико ФБиХ пошаље своје полицајце у Републику Српску без сагласности наше Владе биће спречено и сматраћемо то актом напада и агресијом на Републику Српску", рекао је Додик.

Влада Федерације БиХ најавила је јуче да ће одобрити испомоћ од 50 полицајаца Граничној полицији БиХ како би помогли у заустављању илегалних миграната. Додик је навео како нико не треба да покушава да пошаље припаднике полиције из другога ентитета на подручје Републике Српске како би помогли Граничној полицији. Појаснио је како Гранична полиција само користи територију Републике Српске. Додик је додао како сви нивои и врсте власти у БиХ имају проблем с мигрантима који, како је додао, морају заједнички решавати.

Власти БиХ објавиле су да је од почетка мигрантске кризе у земљу ушло више од 10.000 илегалних миграната. Истодобно противречни су подаци који се односе на број миграната који су остали у земљи. Државни министар сигурности БиХ Драган Мектић истиче како се ради о 2.500 миграната, док власти Унско-санске жупаније у којој се налази највећи број тврде да их је тамо 5.000. Из Унско-санске жупаније која се налази на северозападу БиХ мигранти покушају илегалним рутама ући у Хрватску и наставити пут даље према земљама Европске уније.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да су “покушаји распоређивања других полицијских снага на територији Републике Српске, који долазе од министра безбедности у Савету министара Драгана Мектића, унапред осуђени на пропаст.”

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Време је да се разграничимо…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА