Најновије

ЏИХАДИСТИ СПРЕМАЈУ ОГРОМНУ ОФАНЗИВУ! Хоће да нападну, пре него што САА и Руси ударе први (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Неколико хиљада милитаната наоружаних тешким наоружањем и оклопним возилима спремају се за офанзиву на сиријске покрајине Хама и Алепо, саопштило је руско Министарство одбране

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Руско Министарство одбане јавило је да је лидер групе Хаџат Тахрир ал-Шам позвао све милитанте у сиријској северозападној провинцији Идлиб да се спреме за офанзиву против сиријских владиних снага.

- Више хиљада милитаната са тешким наоружањем и оклопним возилима окупило се за офанзиву на Хаму и Алепо - јављено је из руског Центра за помирење.

Такозване вежбе, на челу са групом Бели шлемови, спремају акцију "у случају хемијског напада", вежбе се одржавају у граду Џиср ал-Шугуру у Идлибу, нагласио је портпарол.

Видео испод: САА распоређује трупе на линију фронта према Идлибу



Портпарол руског Министарства одбране генерал Игор Конашенков рекао је да милитанти Тахрир ал-Шама спремају провокацију у Идлибу како би оптужили снаге сиријске владе да користе хемијско оружје против цивила. Милитанти су довели осам канистера са хлором да изведу хемијски напад у Џиср ал-Шугуру у Идлибу. Ови канистери су касније предати милитантима групе Ал-Хизб ал-Туркистани ал-Ислами и пребачени у село Халуз близу Џиср ал-Шугура, додао је Конашенков.

Хемијски напад, који се тренутно припрема од терориста у Сирији, има за циљ да омогући Француској, Уједињеном Краљевству и Сједињеним Државама да изврше нападе на положаје сиријске владе, кажу у руској војсци. 

У ту сврху, амерички разарач “Саливен” са 56 крстарећих ракета на броду стигао је у Персијски залив пре неколико дана, док се амерички бомбардер В-1В који је носи 24 крстареће ракете АГМ-158 ЈАССМ “ваздух-земља” налази у ваздушној бази Ал Удеид у Катару, рекао је Конашенков раније у току дана.

Спрема се снажан напад на Сирију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велики број сиријских трупа већ је распоређен на фронту према Идлибу, где се очекује највећа офанзива против терориста

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА