Најновије

Звезда примила гол, у Трнави је карта за Европу!

Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено 1:1 (1:1) са Спартаком из Трнаве у првом мечу трећег кола квалификација за Лиги шампиона.

Звезда-Трнава (Фото: Јутјуб)

Звезда није успела да понови игре из претходних мечева у квалификацијама, па ће јој у Словачкој бити потребна победа у или "висок реми" (2:2 и више) за пролаз у плеј-оф.

Све је било решено у 60 секунди средином првог полувремена – прво је Звезда преко Ел Фарду Бена дошла до вођства са пенала, али је Ерик Грендел у следећем нападу искористио пад концентрације домаћина и шокирао навијаче. 

Реванш је на програму за седам дана у Трнави. 

Утакмица на нашем највећем стадиону почела је великом офанзивом Црвене звезде, која је ношена навијањем са трибина, преузела контролу и кренула да сабија ривала. 

Добре ситуације у шансе нису успели да претворе Немања Радоњић и Ел Фарду Бен, а први пут су озбиљно припретили после прекида и одличног скока Милана Родића – ипак, леви бек није пронашао саиграча на повратној.

Словаци су после петнаестак минута успели да се ослободе притиска, али су у 22. минуту скривили пенал после којег је наш тим дошао до предности. 

Иако је Никола Стојиљковић лоше прихватио дугу лопту, одлично је пронашао Ненада Крстичића који се убацио из другог плана. Један играч противничке екипе га је оборио и шпански судија је оправдано показао на белу тачку. Одговорност је преузео Бен, рутински извео пенал пославши голмана у једну, а лопту у другу страну за вођство. 

Међутим, хладан туш је уследио већ у следећем нападу – по левој страни прошао је Ерик Јирка, издржао дуел са Родићем и вратио повратну до имењака Грендела који уз мало среће погађа за 1:1. 

Очекивано, Звезда није успела да се консолидује после примљеног поготка, па су Словаци у неколико наврата креирали добре нападе, али све до одласка на одмор није било значајнијих прилика. 

Други део игре почео је добром шансом за Радоњића, који је побегао одбрани и изашао испред голмана, али није стигао и њега да заобиђе. То је био тренутак када је Звезда кренула много офанзивније и полако је сабијала ривала у казнени простор.

Много је центаршутева упућено са оба бока, али ниједан није погодио траженог играча, па је упркос иницијативи, домаћин остао без великих прилика. 

Можда и две најбоље пропустио је Родић у финишу, Спартак је успео да се одбрани и са стадиона Рајко Митић однесе одличан резултат. 

Познати су и потенцијални ривали у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона – победник овог двомеча играће са бољим из дуела Салцбурга и Шкендије. Аустријанци и Македонци свој први меч играју у среду. 

Поражени ће наставити квалификације за Лигу Европе и играти против бољег из меча Хелсинкија и љубљанске Олимпије. 

О ФИДЕ семинару за шаховске тренере који се одржава у Београду сазнајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА