Најновије

МОСКВА БЕСНА НА ИЗРАЕЛ ПОСЛЕ РУШЕЊА АВИОНА: Користили су Иљушина као штит током бомбардовања Сирије! Одговорићемо! (ФОТО/ ВИДЕО)

Руска војска је после рушења авиона током израелског бомбардовање Сирије саопштила да Москва задржава право на одговарајући одговор.

Конашенков (Фото: Јутјуб)

Авион је нестао с радара током напада четири израелска авиона Ф-16 на сиријске циљеве у сиријској провинцији Латакији.
 
"Сматрамо да су акције Израела непријатељске. Петнаест припадника руске војне службе умрло је због неодговорних акција израелске војске. Ово је апсолутно супротно духу руско-израелског партнерства", истиче се у саопштењу.

"Задржавамо право на адекватан одговор."

Израелски авиони спустили су на малу висину и "створили опасну ситуацију за друге авионе и бродове у региону", наводи се у саопштењу руске војске.

Војска је додала да су бродови француске морнарице као и руски авион "Ил-20" били у подручју израелске операције.

"Израелски пилоти користили су руски авион као штит и означили га као мету за снаге сиријске ваздушне одбране. Као последица тога "Ил-20", који има домет радара знатно већи од Ф-16, погодио је пројектил ракетног система С-200", наводи се у саопштењу.

Руско министарство је нагласило да су Израелци знали да је руски авион присутан на том подручју, што није зауставило "провокације". Израел такође није упозорио Русију о планираној операцији унапред. Упозорење је дошло минут пре почетка напада, што "није оставило време да се руски авион премести у безбедно подручје", наводи се у саопштењу.

Нови руски AWACS ће апсолутно надмашити ривале! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/ РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА