Најновије

ВУЧИЋ ДАНАС СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ У ДАВОСУ: Имам трему, са њом нема глупости...

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас у 16 сати са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са којом ће, како је сам најавио, разговарати о томе како да нам помогне у вези са квотама Европске уније за челик, као о Косову и Метохији и економији.

Вучић (Фото: Јутјуб)

То ће бити њихов 15. сусрет до сада, укључујући и време када је био премијер, а Вучић каже да, и пред тога, осећа трему.

"Зато што је реч о соби која је изузетно одговорна и озбиљна, са њом нема глупости на које су српски политичари навикли, па су покушавали да је шармирају и слично. Сувише је она озбиљна, морате добро да се припремите, да имате одговоре на сва питања, да добро разумете шта Немачка жели, да разумете шта Србија жели и може да бисте добили највише", рекао је Вучић у Давосу где учествује на Светском економском форуму.

Како је рекао, упркос личним гаранцијама председника Европске комисије Жан-Клода Јункера, Србија није срећна суштином одлуке ЕУ о челику и због тога ће наставити да моли Меркелову да нам помогне.

Он је навео да је премијерка Ана Брнабић у уторак имала састанак са представницима кинеског Хбиса и да ће они наставити да раде. "Наставићемо да се боримо и молићу канцеларку да нам по том питању помогне", рекао је Вучић.

"Наравно, ту је и Косово и Метохија и економија", рекао је Вучић и додао да је Меркеловој већ захвалан, јер показује озбиљност и разуме колико политичка ситуација на Балкану није једноставна.

Како каже, никада сам не тражи састанке са њом, јер је она и превише заузета, али да она показује одговорност што сама то тражи и жели да види шта ми мислимо и да нам укаже каква је немачка политика. "Веома важан састанак", рекао је он.

Навео је да ће се у Давосу састати и са комесаром ЕУ за проширење Јоханесом Ханом, са представницима компанија које већ раде у Србији или хоће да дођу, да је срео и потпредседника руске владе и многе друге, као и да је важно што ће ту бити и јапански премијер Шинзо Абе.

Тачи кидише на северни део Косовске Митровице. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Давосу: Изјава Рамуша Харадинаја лоша вест за цео регион

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА