Најновије

ЗАГРЕБ ДАО УЛТИМАТУМ ИЗРАЕЛУ: Шта ће бити са хрватском авијацијом?

Уколико Израел до 11. јануара не извести Хрватску да ће испоручити 12 авиона "Ф-16 Барак", Хрватска ће поништити одлуку о избору борбеног авиона, саопштило минстарство одбране. Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић потврдио да ће се расписати нови тендер ако Израел не буде могао да испоручи авионе.

Ф-16 (Фото: Pixabay)

Министарство одбране затражило је од Државе Израел да га до 11. јануара службено извести да ли може да испоручи авионе које је Хрватска одабрала у на међународном тендеру, а у случају да то не може да учини, Хрватска ће поништити одлуку о избору вишенаменског борбеног авиона, преноси портал Индекс.

Обавеза Израела је да обезбеди одобрење владе САД за испоруку авиона у одговарајућој конфигурацији Хрватској, поновило је Министарство у саопштењу.

Поручије да, у случају да због неспоразума који су настали између Израела и САД, Хрватска не може да купи авионе које је одабрала, влада ће поништити одлуку о избору вишенаменског борбеног авиона од 29. марта 2018. године.

Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић је потврдио да ће се расписати нови тендер ако Израел, због противљења САД, не буде могао да испоручи авионе "Ф-16 Барак", какве је понудио Хрватској.

На шта личи ваздухопловство тзв. војске Косова, погледајте ОВДЕ.

Извор: Индекс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ф-16 Барак

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА