Најновије

И КИНЕЗИ ИМАЈУ “МАЈКУ СВИХ БОМБИ”: Бомбардери тестирали своје најјаче конвенционално оружје (ВИДЕО)

Кинеска компанија China North Industries Corporation по прву пут је приказала фотографије моћне ненуклеарне ваздухопловне бомбе. Ова бомба се због своје разорне снаге у односу на остало конвенционално оружје назива “мајка свих бомби”.

Експлозија (Фото: Јутјуб)

Кинеска компанија China North Industries Corporation по прву пут је приказала фотографије моћне ненуклеарне ваздухопловне бомбе. Ова бомба се због своје разорне снаге у односу на остало конвенционално оружје назива “мајка свих бомби”.

Како преноси интернет портал вести.ру, ову информацију је објавио медиј Global Times. Они су напоменули да се ради о бомби изузетне снаге, која по својој разорној моћи не заостаје много за атомским оружјем.

У тексту се напомиње да су Кинези током испитивања нове муниције, употребили бомбардер H-6K. Место и време тестирања ове бомбе није објављено. Претпоставка је да се ради о термобаричној врсти бомбе.

Сличну бомбу су 2017.године употребили Американци када су је бацили на скровишта глобалне терористичке организације “Исламска држава”. Они су на њихова скровишта у планинама Афганистана бацили конвенционалну авио-бомбу GBU-43/B.

Тешки војно-транспортни авион C-130 је бацио ово чудовиште тешко готово 10 тона, на комплекс подземних тунела и склоништа у рејону града Ачин (покрајина Нангархар, Авганистан). Према званичним подацима које је објавио Пентагон, ова „паклена“ направа састављена од смесе тротила, хексогена и алуминијевог праха, ликвидирала је најмање 36 бораца из терористичке групе „Исламска држава“.

Руси за сада најјачи

Ипак, најјача конвенционална авио-бомба на свету је конструисана у Русији. Ради се о супер-вакуумској бомби ОДАБ-9000, која је тестирана 11. септембра 2007. године. Платформу из које је ова бомба бачена представљао је суперсонични стратегијски бомбардер Ту-160. Њена разорна снага је заиста чудовишна. Наиме, експлозија ОДАБ-9000 је еквивалентна снази 44 тоне ТНТ-а, што је готово 4 пута јаче од горе поменуте америчке „мајке свих бомби“- GBU-43.

Ова бомба, је способна да у радијусу од 300м, уништи све што је људска рука икад створила. Руси су ову бомбу прозвали „оцем свих бомби“, а она се и даље налази у статусу војне тајне. Није познато колико је до сада направљено ових бомби, као и које су ваздушне јединице са њом опремљене.

Како Русија појачава авијацију у овој години, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА