Најновије

КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛА "ПОБЕДА ОД БОГА": Хути објавили шокантне снимке сатирања војске Саудијске Арабије! (ВИДЕО)

Хутско медијско крило објавило је шокантне видео снимке прве фазе операције "Победа од Бога", која се одржала јужно од Најрана у Саудијској Арабији почетком септембра.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

 

Видео снимци су приказани на конференцији за штампу портпарола јеменске групе, бригадног генерал Јахја Сари, који је открио нове детаље о операцији. Генерале Сари: “Операција је била планирана месецима и подразумевала је ракетне снаге, ваздухопловне снаге и снаге противваздушне одбране.” 

Јеменске ракетне снаге лансирале су десет ракета Бадир-1 на аеродрому Јизан, док је Ваздухопловне снаге извеле 21 операцију против војних циљева широм Краљевине. Ови напади су се десили током више месеци пре операције како би одвратили пажњу ваздухопловних снага предвођених Саудијском Арабијом и ометали њихове операције.

Током операције, јеменске снаге противваздушне одбране циљале су војне хеликоптере коалиције, спречавајући их да пруже блиску ваздушну подршку заробљеним саудијским трупама јужно од Најрана.

Генерал Сари резимирао је резултате операције “Победа од Бога”, као следеће:

Хути су заузели 350 км2 јужно од Најрана, укључујући десетине кључних положаја.

Убијено је више од 500 припадника саудијске службе и јеменијских бораца који се боре за Саудијску Арабију.

Заробљено је више од 2.000 особља коалиције под водством Саудијске Арабије, укључујући саудијске официре.

Стотине пик-уп камиона, оклопних возила, оклопних транспортера и инжењерских возила и најмање 15 других возила је уништено.

Портпарол Хута-а је такође открио да су саудијски ратни авиони извршили најмање 300 ваздушних удара у очајничком покушају да зауставе операцију, циљајући чак и своје сопствене војнике и посреднике. Најмање 200 чланова коалиције убијено је у таквим „пријатељским“ нападима. "Наше снаге покушале су пружити прву помоћ непријатељском особљу рањеном услед удара у ваздух, али сталне борбе повећале су њихове губитке", изјавио је бриг. генерал Сари.

Видео снимци које је објавило медијско крило потврдили су већину информација које је открио генерал Сари, који је обећао да ће у наредних неколико дана бити објављено још снимака. Портпарол Хута напоменуо је да операција “Победа од Бога” и даље траје, позвавши јеменске борце које подржавају Саудијску Арабију да напусте линије фронта и врате се кућама.

Коалиција предвођена Саудијском Арабији још није прокоментарисала шокантне снимке. Велики губици могли би приморати Краљевину да преиспита своју политику у Јемену.

Шта су сателитски снимци америчке базе на нафтним пољима у Сирији открили, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА