Најновије

ИСПОШТОВАЛИ ДОГОВОР: Курдски борци се повукли на 32 километра од границе! СДФ има предлог за Асада који би могао да оконча рат у Сирији

Курди из Сиријских демократских снага (СДФ) повукли су се на 32 километра од границе са Турском, јавила је руска агенција РИА, позивајући се на неимованог званичника тих снага.

Курдски борци (Фото: Јутјуб)

Према наводима тог званичника, Сиријске демократске снаге су спремне да разговарају о томе да се прикључе сиријској војсци када криза у земљи буде решена политичким путем, преноси Ројтерс.

Претходно је заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершинин рекао да су курдске снаге почеле да се повлаче са подручја у близини турске границе у Сирији.

"Са задовољством примећујемо да се договор постигнут у Сочију спроводи. Све се спроводи", рекао је Вершинин, пренео је Ројтерс.

Москва је већ послала одређени број војних полицајаца у погранично подручје између Турске и Сирије на основу споразума постигнутог у уторак између председника Русије и Турске Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана.

Прочитајте ОВДЕ када би могла да почне офанзива у Идлибу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА