Најновије

ЏИХАДИСТИ СПРЕМАЛИ ОДМАЗДУ: Ухапшена 43 припадника ИД у Турској! Спремали нападе два дана након објаве да је Багдади мртав!

Турски званичници ухапсили су данас 43 особе за које сумњају да су припаадници такозване Исламске државе и да су планирали нападе током обележавања Националног дана Турске, саопштила је полиција.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Осумњичени су ухапшени у Истанбулу и на северозападу турске провинције Бурса у три различите операције, преноси Ројтерс.

Како се наводи, верује се да су тројица ухапшених планирали нападе током обележавања Дана Републике у Истанбулу, као и да су анти-терористичке јединице установиле да су осумњичени били у контакту са особама које је требало да им обезбеде логистичку помоћ за напад.

Агенција наводи, позивајући се на турску Анадолију, да је 26 припадника ИД ухапшено данас у Бурси, од којих су 12 Сиријци који ће бити депортовани, док је 14 преосталих особа задржано у полицији.

У Истанбулу је ухапшено 14 џихадиста од којих су тројица турски држављани.

Хапшења су уследила два дана након што је амерички председник Доналд Трамп објавио да је лидер ИД Абу Бакр ел багдади убијен у специјалној операцији америчких снага на североистоку Сирије, близу турске границе.

У Турској се данас обележава 96 година од оснивања секуларне државе, а након пропасти Отоманског царства.

Прочитајте ОВДЕ  ко је Багдадијев наследник.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА