Најновије

ПОМПЕО СТИГАО У ПОДГОРИЦУ ДА ИЗРИБА МИЛА: Немате владавину права, оваквих напада више не сме да буде! (ВИДЕО)

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео казао је данас у Подгорици да је потребно радити на јачању владавине права и слободи медија у Црној Гори. Он је на конференцији за медије, након сусрета са највећим државним званичницима, казао да се не сму дешавати случајеви напада на новинаре, као што се десило са Оливером Лакић.

Државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео и председник Црне Горе Мило Ђукановић (Фото: predsjednik. me)

"Имао сам привилегију да сретнем Оливеру Лакић, која је добила међународну награду "Храбра жена". То је новинарка на коју су пуцали јер је писала о шверцу цигарета. Напади на новинаре попут овога су напади на демократију и приниципе нашег савезништа", казао је Помпео.

Помпео је рекао и да су две државе скопиле уговор о набавци војне опреме вредан 36 милиона долара. Похвалио је сарадњу двје државе и заједничку борбу против опасности 21. века. 

"Црна Гора је важна за регионалну стабилност", нагласио је Помпео.

Он је након састанка са председником Милом Ђукановићем нагласио да САД поносно настављају партнерство са Црном Гором.

"Мала нација, огроман допринос", казао је Помпео.

Због Помпеове посете у Подгорици безбедносне мере подигнуте на највиши степен о чему брину припадници Одељења за обезбеђивање страних штићених личности Управе црногорске полиције.

Према писању подгоричких “Вијести”, авион са трећим човеком најмоћније земље света слетео је јутрос на Аеродром Подгорца, а према плану делегација се великом брзином кретала блокираном трасом до виле “Горица”, где се амерички званичник састао најпре са председником Милом Ђукановићем.

Безбедносе мере су, како се наводи, подигнуте на први степен физичке, оперативно-превентивне и противдиверзионе заштите у месту, али и у покрету.

То значи да су пре доласка Помпеа прегледани аеродром, траса кретања возила, Вила "Горица", као и околина, да би се искључила свака могућност евентуалног напада.

Саобраћајна полиција задужена је да блокира аеродром, главну трасу, али и све бочне саобраћајнице како би колона возила безбедно стигла до одредишта, а потом и вратила после подне до Аеродрома Подгорица.

У циљу ефикасне безбедносне заштите америчке делегације, данима је била ангажована и Група за оперативно-превентивни рад, који су прикупљали податке од безбедносног значаја.

Инспектори у цивилу су такође задужени за безбедан боравак делегације САД. У очување безбедности укључени су и полицијски пси на аеродрому и око виле. Помпео ће из Подгорице поподне отпутовати у Скопље.

Мило избацио Србе из војске ЦГ, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: vijesti. me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА