Najnovije

POMPEO STIGAO U PODGORICU DA IZRIBA MILA: Nemate vladavinu prava, ovakvih napada više ne sme da bude! (VIDEO)

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo kazao je danas u Podgorici da je potrebno raditi na jačanju vladavine prava i slobodi medija u Crnoj Gori. On je na konferenciji za medije, nakon susreta sa najvećim državnim zvaničnicima, kazao da se ne smu dešavati slučajevi napada na novinare, kao što se desilo sa Oliverom Lakić.

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo i predsednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: predsjednik. me)

"Imao sam privilegiju da sretnem Oliveru Lakić, koja je dobila međunarodnu nagradu "Hrabra žena". To je novinarka na koju su pucali jer je pisala o švercu cigareta. Napadi na novinare poput ovoga su napadi na demokratiju i prinicipe našeg savezništa", kazao je Pompeo.

Pompeo je rekao i da su dve države skopile ugovor o nabavci vojne opreme vredan 36 miliona dolara. Pohvalio je saradnju dvje države i zajedničku borbu protiv opasnosti 21. veka. 

"Crna Gora je važna za regionalnu stabilnost", naglasio je Pompeo.

On je nakon sastanka sa predsednikom Milom Đukanovićem naglasio da SAD ponosno nastavljaju partnerstvo sa Crnom Gorom.

"Mala nacija, ogroman doprinos", kazao je Pompeo.

Zbog Pompeove posete u Podgorici bezbednosne mere podignute na najviši stepen o čemu brinu pripadnici Odeljenja za obezbeđivanje stranih štićenih ličnosti Uprave crnogorske policije.

Prema pisanju podgoričkih “Vijesti”, avion sa trećim čovekom najmoćnije zemlje sveta sleteo je jutros na Aerodrom Podgorca, a prema planu delegacija se velikom brzinom kretala blokiranom trasom do vile “Gorica”, gde se američki zvaničnik sastao najpre sa predsednikom Milom Đukanovićem.

Bezbednose mere su, kako se navodi, podignute na prvi stepen fizičke, operativno-preventivne i protivdiverzione zaštite u mestu, ali i u pokretu.

To znači da su pre dolaska Pompea pregledani aerodrom, trasa kretanja vozila, Vila "Gorica", kao i okolina, da bi se isključila svaka mogućnost eventualnog napada.

Saobraćajna policija zadužena je da blokira aerodrom, glavnu trasu, ali i sve bočne saobraćajnice kako bi kolona vozila bezbedno stigla do odredišta, a potom i vratila posle podne do Aerodroma Podgorica.

U cilju efikasne bezbednosne zaštite američke delegacije, danima je bila angažovana i Grupa za operativno-preventivni rad, koji su prikupljali podatke od bezbednosnog značaja.

Inspektori u civilu su takođe zaduženi za bezbedan boravak delegacije SAD. U očuvanje bezbednosti uključeni su i policijski psi na aerodromu i oko vile. Pompeo će iz Podgorice popodne otputovati u Skoplje.

Milo izbacio Srbe iz vojske CG, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: vijesti. me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA