Најновије

СРПСКИ ДРЖАВНИ ВРХ МОРА ДА ИСКОРИСТИ СВОЈУ ШАНСУ: Гренел је адут Трампа за брзо решење питања КиМ?

Велика је ствар за Србију што је Доналд Трамп одлучио да Ричарду Гренелу, након што му је поверио да одржава односе с Немачком, препустио и Косово, рекао је неименовани дипломатски извор, описујући Ричарда Гренела, новоименованог специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

''Кажу да је способан и да има одрешене руке'', рекао је извор.

Гренел, који важи за једног од људи који уживају највеће поверење Доналда Тампа, још је један потез америчког председника којим жели да покаже да жели да се САД наметну као кључни играч у решавању косовског проблема.

Чињеница је да је између именовања Метјуа Палмера за специјалног изасланика за Западни Балкан пре несто више од месец дана и сада Гренеловог именовања, Трамп направио промену и на месту саветника за националну безбедност на којем је Џона Болтона заменио Робертом О'Брајаном.

О'Брајан је врло близак са Џаредом Кушнером, који је га је недавно у Њујорку упознао са српским председником.

''Нико, међутим, није могао да нам каже о чему су Вучић и Трампов саветник тада разговарали, будући да је састанак на којем је присуствовало више званичника из различитих земаља одржан по четам хаус правилима'', казао је извор.

Тај је незванични извор потврдио и да је супруг Трампове ћерке Иванке веома наклоњен Србији, те да његов утуцај на О'Брајана ''треба искористити''.

''Такође, треба искористити то што је Америка попустила по питању решења косовског проблема. За њих невависност Косова није готова ствар како је раније било, већ о решењу треба разговарати па у том попуштању наш државни врх треба да тражи своју шансу'', навео је извор.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао професор Универзитета у Вашингтону о решавању питања КиМ.

Извор: Блиц/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА