Najnovije

SRPSKI DRŽAVNI VRH MORA DA ISKORISTI SVOJU ŠANSU: Grenel je adut Trampa za brzo rešenje pitanja KiM?

Velika je stvar za Srbiju što je Donald Tramp odlučio da Ričardu Grenelu, nakon što mu je poverio da održava odnose s Nemačkom, prepustio i Kosovo, rekao je neimenovani diplomatski izvor, opisujući Ričarda Grenela, novoimenovanog specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

''Kažu da je sposoban i da ima odrešene ruke'', rekao je izvor.

Grenel, koji važi za jednog od ljudi koji uživaju najveće poverenje Donalda Tampa, još je jedan potez američkog predsednika kojim želi da pokaže da želi da se SAD nametnu kao ključni igrač u rešavanju kosovskog problema.

Činjenica je da je između imenovanja Metjua Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pre nesto više od mesec dana i sada Grenelovog imenovanja, Tramp napravio promenu i na mestu savetnika za nacionalnu bezbednost na kojem je DŽona Boltona zamenio Robertom O'Brajanom.

O'Brajan je vrlo blizak sa DŽaredom Kušnerom, koji je ga je nedavno u NJujorku upoznao sa srpskim predsednikom.

''Niko, međutim, nije mogao da nam kaže o čemu su Vučić i Trampov savetnik tada razgovarali, budući da je sastanak na kojem je prisustvovalo više zvaničnika iz različitih zemalja održan po četam haus pravilima'', kazao je izvor.

Taj je nezvanični izvor potvrdio i da je suprug Trampove ćerke Ivanke veoma naklonjen Srbiji, te da njegov utucaj na O'Brajana ''treba iskoristiti''.

''Takođe, treba iskoristiti to što je Amerika popustila po pitanju rešenja kosovskog problema. Za njih nevavisnost Kosova nije gotova stvar kako je ranije bilo, već o rešenju treba razgovarati pa u tom popuštanju naš državni vrh treba da traži svoju šansu'', naveo je izvor.

Pročitajte OVDE šta je rekao profesor Univerziteta u Vašingtonu o rešavanju pitanja KiM.

Izvor: Blic/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA