Најновије

МЕДИЈСКИ РАТ ЈЕ НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ! Невиђен удар на Русију! Москва открила: терористичке радње вође "Белих шлемова"! (ФОТО)

11. новембра, суоснивач организације за спашавање "Бели шлемови" и бивши оперативац МИ-6, Џејмс Ли Месуриер, пронађен је мртав у близини своје куће у Истанбулу, у Турској. Тело бившег официра МИ6 пронашли су у округу Беиоглу.Пролазници који су ишли у џамију на јутарњу молитву, наводи се у саопштењу канцеларије гувернера Истанбула. Пронађени су му преломи главе и ногу, кажу турски медији, а верује се да је пао са балкона.

Марија Захарова (Фото: јутјуб)

Званични твитер налог "Белих кацига" такође је потврдио његову смрт.

“Недавно је, према речима његове жене, доживео снажан стрес и узимао је психоактивне лекове, укључујући и ињекције. У време смрти био је код куће под утицајем таблета за спавање ", рекао је неименовани извор.

"Спасилачка организација" Беле кациге оптужена је за рад са терористима, пре свега од стране Русије, Ирана и сиријске владе. Постоји мноштво доказа који поткрепљују ове оптужбе.

Без обзира на то, у МСМ-у (мејнстрим медији) се формира завера, која тврди да је Русија ликвидирала Ли Месуриера.

“Русија мрзи Ле Месуриера зато што је он имао кључну улогу у успостављању цивилне службе спасавања. Беле кациге делују у Сирији, помажу спасити цивиле који пате од напада снага сиријског режима и њихових руских и иранских савезника. Руси презиру Беле кациге јер опструирају Русију да убија цивиле да би сиријски отпор присилио на покоравање. Прошле недеље је руско Министарство спољних послова напало Ле Месуририја на Твитеру, оптужујући га да је британски обавештајац и терориста. "

Извештај у потпуности не занемарује чињеницу да је Џејмс Ле Месурије, у ствари, британски обавештајни официр, који је чак од краљице добио признање за своју службу.

“Такође, гурање некога с балкона указује на Русију”

“Бацање људи са кобне висине је делотворно и има претензију да буде случајно. Друго, одговарајући њиховој широј филозофији убиства, руске обавештајне службе уживају у кориштењу атентата. Треће, зато што свако убиство подстиче шири страх међу другим перспективним руским циљевима да нису безбедни у својим кућама или уредима. То се уклапа у руску наклоност за тајним уласком у куће оних које желе да застраше. Сваки елемент налази корене у “хумору” руске обавештајне службе. "

И, наравно, недавно загревање односа Русије и Турске, које није нарочито почело пре неколико месеци, већ годинама уназад.

Да би додатно потврдила наратив "Русија га је убила", наравно, портпаролка руског министарства иностраних послова Марија Захарова у свом је брифингу 8. новембра споменула Џејма Ли Месуриера.

Нема сумње да га Русија оптужује за везу са терористичким организацијама и затим убила. Природно деловање, након такве објаве, било би једноставно да га задрже и из њега извуку неке информације.

А они који су углавном под опасношћу да се открију информације о њима имали би највише користи од његове смрти.

У суштини, једина страна која има интересовање за убиство Ли Месуриера јесу странке које желе сакрити чињеницу да су Бели шлемови тек нешто више од локалне пропагандне гране Ал Каиде, која такође учествује у лажним операцијама, што је више пута доказано.

Током брифинга за штампу 8. новембра, Захарова је рекла следеће:

„Штавише, бројни истраживачи (понављам, не ради се о руској аналитичари, већ о страним) указују на присуство Џејмса Ли Месуриера са терористичким организацијама за време његовог боравка на Косову, где је, према неким изворима, његов тим укључивао чланове "Ал Каиде". Јако бисмо волели да чујемо објашњење ових чињеница из Лондона. Оснивач је данске невладине организације “Mayday Rescue”, под покровитељством Уједињеног Краљевства, Немачке, Данске, Канаде, Катара, Холандије и Сједињених Држава. Званично, ова структура је ангажована, како је речено, „у заштити цивила током сукоба и природних катастрофа“, али је у ствари учествовала у припреми и финансирању „Белих шлемова“ и сада пружа спољну подршку њиховим активностима у западним медијима.

Поред учешћа у сиријском сукобу, “Mayday Rescue” је приметио пројекте у Сомалији и Либану где је, под кринком стварања мреже добровољних спасилаца, подржао локалне антивладине снаге и организације. "Бели шлемови" су били укључени у бројним латиноамеричким државама у извођењу масовне информативне агресије против легитимних власти. "

Када су руске акције имале смисла, према “мејнстрим медијима”?!

Амерички адмирал: САД зависе од увоза савремених компоненти из Русије! Више о отме прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА