Најновије

ЛАЖНО ПОВЛАЧЕЊЕ? Почело утврђивање америчких положаја у Сирији! Не испуштају нафтна поља из својих канџи!

Коалиција предвођена САД-ом ради на успостављању нове војне базе у близини пограничног града Камишли на североистоку Сирије, известила је 2. новембра Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Америчка војска (Фото: amry. mil)

Према подацима Сиријске опсерваторије, место ће бити успостављено данас, у суботу. Америчке снаге прећи ће из Ал-Хасаке у Камишли да би тамо поставиле стални положај ", наводи се у извештају мониторинг групе са седиштем у Великој Британији.

У поподневним сатима, америчка јединица стигла је у град Хемо, 4км западно од Камишлија, где је спровела патролу. У граду се већ налази војна база коалиције коју предводи САД.

Сједињене Државе повукле су се прошлог месеца из неколико база у северној ал-Хасаки као део наредбе о повлачењу, што је олакшало напад под вођством Турске на североисток Сирије. Сада Вашингтон ради на учвршћивању свог војног присуства у региону.

Извори у Деир Езору известили су да се Сједињене Државе можда припремају за успостављање велике базе у бившем сиријском одбрамбеном месту. САД отворено ради на контроли свих нафтних поља на североистоку Сирије.

Шта су Курди одговорили Америма прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА