Најновије

БАСНОСЛОВНО: Београд ће добити нови центар града, стручњаци тврде да ће у њему квадрат коштати 10.000 евра!

Најскупљи квадрат у Београду, али и целој Србији, у првој половини 2019. године продат је на ексклузивној локацији “Београда на води” и коштао је 7.918 евра, показали су последњи подаци Републичког геодетског завода (РГЗ).

Београд (Фото: Јутјуб)

Међутим, стручњаци сматрају да ће веома брзо овај рекорд бити надмашен, али на другој локацији! Они су, наиме, јединствени да ће се наставком градње Савске променаде, као и реновирањем Савског трга и претварањем бивше Главне железничке станице у музеј, али и завршетком Булевара Вудроа Вилсона, центар града проширити од Калемегдана и Кнез Михаилове, па све до Аде Циганлије!

- Потпуно ће се променити визура овог дела града који је до сада “пуцао” до бивше Главне железничке станице и Савамале. Али, неће се променити само овај део где се граде велики паркови, инфраструктурни пројекти, него и такозвани линијски парк који ће водити од “Београда на води” ка Панчевачком мосту и Ади Хуји. Он ће се тотално изменити - нема дилему Горан Родић, један од челника Грађевинске коморе Србије.

И он потврђује да ће овај елитни део да се шири ка Ади Циганлији.

- У делу такозваног старог Београда предвиђа се сређивање локације код Хиподрома, али и бившег “Југопетрола” који је припао “Београду на води” - обелоданио је Родић.

Једна страна Савске улице потпуно је порушена, више нема оних старих уџерица, али ни последње београдске пирамиде, железничког коначишта... Тренутно још није познато шта ће се тачно градити у овом делу, у позадини иза будуће Куле Београд, као и највећег тржног центра у престоници.

На другој страни предстоји рушење садашње Београдске аутобуске станице (БАС), сређивање простора од Савског трга до Бранковог моста...

- Ово ће бити елитни део града. Те старе зграде у Карађорђевој улици многи су већ откупили, верујем да ће цена достићи близу 10.000 евра. Ово ће бити један од најлепших делова за становање, али и који је предвиђен да Београђани ту излазе, биће много кафића, ресторана... Старе зграде које буду откупљене биће адаптиране, али ће задржати садашњу форму - закључио је Родић.

Прочитајте ОВДЕ   све о Вучићевим фатаморганама.

Извор: РТС/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА