Најновије

ДАМАСК: Ево ко је напао сиријска нафтна поља у источном Хомсу!

Владин извор у граду Дамаску рекао је у суботу да су недавни напад на гасна и нафтна поља у источниом Хомсу највероватније извеле стране војне или обавештајне снаге.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Према извору, напади на гасно поље Ал-Раијан и друге нафтне објекте у Хомсу били су "превише софистицирани" да би их могле спровести терористичке групе попут Исламске државе.

Поред тога, извор је рекао да су напад извеле софистициране беспилотне летелице које су успеле да избегну противваздушну одбрану сиријске војске и изврше прецизне ударе на те објекте у источном делу Хомса.

На питање зашто би страна војска желела да уништи та нафтна и гасна поља, извор је рекао да САД и њихови савезници покушавају да спрече сиријску владу да приступи тој нафти.

Треба напоменути да ниједна група није преузела одговорност за овај последњи напад на ове нафтне објекте.

Према извештајима, сиријске власти планирају да пребаце јавни превоз и такси возила са бензина на природни гас усред мањка нафте у земљи. Планира се да се уведе контрола над потрошњом гаса и лож-уља у јавном превозу и таксијима помоћу ГПС праћења.

У централној Сирији има довољно ресурса природног гаса, а земља очекује да ће у будућности произвести више на својој медитеранској обали.

Прочитајте ОВДЕ   још детаља о овом нападу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА