Најновије

УВЕК НА СТРАНИ ИСТИНЕ: Линта изразио подршку Митрополији црногорско-приморској!

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта изразио је данас безрезервну подршку праведним захтевима Митрополије црногорско-приморске и других епархија Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори који су изнети на Црквено-народном сабору у Никшићу, а поводом најаве црногорских власти да донесе антицивилизацијски закон о слободи вероисповести.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Митрополија црногорско-приморска оправдано и легитимно захтева од власти у Подгорици да, у складу са начелом поштовања слободе вере, буде законски призната и уважена, да буде равноправна с другим црквама и верским заједницама, да се надокнади бесправно одузета црквена имовина у ранијем периоду и одустане од новог отимања имовине и да се поштује њена аутономија према међународним станадардима - навео је Линта у саопштењу за јавност.

Он је оценио да је "трагична чињеница да режим у Црној Гори не одустаје од неразумне намере да законским путем изврши отимачину храмова и имовине СПЦ и да је додели неканонској Црногорској православној цркви".

- Јасно је да је предложени закон о слободи вероисповести не само дубоко дискриминаторски за Србе у Црној Гори већ је уперен против читавог српског народа - истакао је Линта.

Он је, такође, као "најбезочнију лаж" оценио изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића да идеологију великосрпског национализма у Црној Гори тобоже реализују Српска православна црква и политичка организација Демократски фронт.

- Црна Гора није модерна, демократска и слободна држава јер су српском народу ускраћена сва стечена права у циљу потпуног остваривања шšовинистичког пројекта асимилације Срба у националне Црногорце. Један од метода остваривања наведеног циља јесте и неразумна намера режима Мила Ђукановића да се брутално обрачуна са СПЦ у Црној Гори - закључио је Линта.

Они су гласали за резолуцију о Сребреници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА