Најновије

Основано удружење Народна слога: За председника изабран Миодраг Вукмировић (ФОТО)

Оснивачка скупштина Удружења „Народна слога“ одржана је у уторак у Београду. 

Председник НС Миодраг Вукмировић (Фото: Снага народа)

Удружење је основано са циљем да промовише развој демократије у Р. Србији по највишим европским и светским стандардима.  Окупља лица која су спремна да својом енергијом,  стручношћу  и компетенцијама активно учествују  у процесу  свеукупног развоја  друштва. 

У том смислу, Оснивачка скупштина  удружења је усвојила три  кључна документа  којима се,  са једне стране,  уређује начин функционисања удружења, а са друге,  идентификују  различити проблеми  у развоју  друштва и нуде конкретна решења за њихово превазилажење.  То су Статут удружења, Програмска платформа и Етички кодекс.   Сва три документа, у садржајном смислу, представљају новину на политичкој сцени Србије.

Посебну вредност наведених докумената  представљају и понуђена могућа решења   у области законске регулативе,  а  која имају за циљ  афирмацију  прокламованих  вредности  које се односе  на борбу против сиромаштва,  на борбу против  корупције, криминала и неморала,  на стварање оптималних услова за економски напредак,  на унапређење образовног и здравственог  система,   на  афирмацију породице као основне друштвене ћелије,   на заштиту жена и  деце, на заштиту лица са посебним потребама, на заштиту инвалида и социјално угрожених категорија становника,   на децентрализацију и равномеран регионални развој, као   и на  заштиту животне средине. 

Кључни документ који  гарантује да ће  се активности удружења  утврђене  Програмском  платформом  и другим документима,  одвијати уз строгу примену највиших моралних  норми и начела,  јесте Етички кодекс.  Овај јединствени општи акт удружења, којим се  дефинишу највиши стандарди понашања  и опхођења чланова, како у оквиру удружења, тако и у односу према политичким партнерима и политичким противницима и неистомишљеницима,   у први план ставља  морални кредибилитет носилаца функција у удружењу.    То свакако представља потребан услов за изградњу личне одговорности сваког члана, а у исто време  представља  својеврстан филтер за  укључивање нових чланова у његов рад. 

Захваљујући Етичком кодексу удружење ће постати  препознатљиво  међу другим политичким актерима као кредибилан политички субјект.

- Оно што удружење издваја од других удружења, која имају сличне циљеве, јесу вредности  које удружење заступа, брани и промовише. То су: људски фактор као неисцрпан извор идеја, који уједно подразумева  спремност, стручност и способност да се прихваћене идеје и оживотворе,  то су нове идеје које до сада нису понуђене на простору јавног деловања у политичком животу земље, то је тимски рад који подразумева да не постоји лидерство као самостална и искључива покретачка снага, то је лична  одговорност  подигнута на ниво свесног прихватања последица за сваку јавно изговорену реч, за сваки учињени гест и за свако деловање у заступању интереса удружења и његових чланова, и на крају, то је заједничка визија  друштва, друштва које чланови удружења желе да граде –  друштва без дискриминације, друштва које је демократско, уређено и напредно – саопштили су оснивачи.

На Оснивачкој скупштини Удружења „Народна слога“ једногласно су изабрани  органи удружења – Управни, Извршни и Надзорни одбор. За првог председника удружења изабран је Миодраг Вукмировић.  За председника Извршног одбора изабран је Боро Антељ, а за председника Надзорног одбора Ненад Стојановић.

Како Америка води неоружани рат против Србије и шта је њихов циљ сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА