Најновије

ПРЕПРЕДЕНИ АМЕРИ! ЕВО ПОВОДА ЗА НАПАД НА ИРАН! Веровали или не, тврде да је Бин Ладен... (ВИДЕО)

САД нуде награду у износу до милион долара за информације о Хамзи бин Ладену, сину убијеног вође Ал Каиде Осаме бин Ладена. "Би-Би-Си" преноси наводе неименованих америчких званичника да Хамза бин Ладен постаје нови вођа ове екстремне исламистичке организације.

Осама бин Ладен (Фото: Јутјуб)

Верује се да се он налази на подручју у близини авганистанско-пакистанске границе. Наводи се да је он последњих година објављивао аудио и видео поруке у којима је позивао следбенике на нападе на САД и западне савезнике у знак освете због убиства његовог оца.

Подсећа се да су припадници америчких специјалних снага 2011. убили Осаму бин Ладена, који је наводно одговоран за нападе на САД изведене 11. септембра 2001, у којима је страдало најмање 3.000 људи.

Верује се да Хамза Бин Ладен има око 30 година, а пре две године власти САД ставиле су га на листу глобалних терориста. Према информацијама Стејт департмента, он се оженио ћерком Мохамеда Ате, исламисте који је отео један од авион коришћених у нападима 2001. и њиме ударио у куле Светског трговинског центра у Њујорку.

"Би-Би-Си" наводи да писма заплењена из склоништа Осаме бин Ладена указују на то да је он Хамзу, за којег се верује да је био његов омиљени син, спремао да га наследи на челу Ал Каиде.

Наводи се да се верује да је Хамза бин Ладен провео неколико година са мајком у Ирану, где је наводно одржана и свадба, док сј према другим информацијама живео у Пакистану, Авганистан или Сирији.

- Ми верујемо да је он вероватно на авганистано-пакистанској граници и... прећи ће у Иран. Али би он могао да буде било где... у јужној и централној Азији - казао је заменик државног секретара САД за дипломатску безбедност.

Свет је у шоку! Ево како је времешни Миг-21 оборио понос америчке авијације. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прича о вођи талибана и терористи Осами бин Ладену

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА