Најновије

НОВА ПРАВИЛА ЗА ВОЗАЧЕ У СРБИЈИ: Више од три особе у аутомобилу - забрањено!

Ко стекне возачку дозволу после 3. априла мораће да прегура најмање две а највише четири године са статусом почетника и поштује бројна ограничења која прописује Закон о безбедности саобраћаја Србије.

Аутомобили (Фото: Pixabay)

Наиме, ако после овог датума са 18 година неко положи возачки, добија пробну возачку дозволу коју можете да замените тек са навршеном 21 годином или после две године "стицања искуства". То у пракси значи да ће и особа од на пример 35 година морати да две године "усавршава знање" по строгим прописима, до стицања "праве" дозволе за вожњу.

- Према ранијем закону, пробна возачка дозвола је важила годину дана - објашњава Младен Рашета из Привредне коморе ауто-школа Србије.

По члану 182 ЗОБС, возач с пробном возачком дозволом може да управља возилом само уз присуство особе која има најмање пет година возачког искуства. При томе, у возилу не смеју да буду више од три особе, рачунајући ту и "супервизора" уз чије присуство једино сме да вози. Ово се односи само на малолетнике. Старији од 21 године, моћи ће да возе и сами.

Ипак, аутомобил за чијим управљачем се налазе не сме да има више од 80 киловата, при чему не сме да се налази у саобраћају између 23 часа и 6.00 ујутро, и то важи за све.

Трампова ћерка изненада напустила Србију. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта нас је ауто-школа погрешно научила?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА