Најновије

ДЕСЕТКОВАНА СРБИЈА НАПАДА НЕМАЧКУ: Ово су састави две репрезентације (ВИДЕО)

Ми немамо избор и морамо са играчима који су на списку да изађемо на терен и покажемо шта знамо против Немачке - поручио је селектор Младен Крстајић

Загревање (Фото: Јутјуб)

Десеткована Србија на реновирану Немачку. Ми домаћину "глумимо" Холанђане, они нама "изигравају" Португалце. Вечерас од 20.45 у пријатељској утакмици у Волфсбургу "орлови" излазе на мегдан "панцерима" у утакмици за коју ће вам сваки Србин рећи да никада не може да се зове - пријатељска!

Водећи рачуна о фудбалском, мање о историјском предзнаку овог меча, више је него јасно да селектор Младен Крстајић има убедљиво највећу муку откад је 30. октобра 2017. године сео на ужарену клупу Србије и од тада је водио на укупно 15 утакмица.

Једноставно, пред вечерашњу утакмицу ваљда само он зна ко ће на терен "Фолксваген арене", пошто су пред полазак на овај пут због повреда морали наступ да откажу: капитен Коларов, па Матић, Фејса, Тадић, Костић, Александар Митровић и Пријовић. Ову седморицу асова пожелео би данас сваки селектор или навијач на свету и велико је питање шта овако десетковане "орлове" чека у Немачкој.

- Ми немамо избор и морамо са играчима који су на списку да изађемо на терен и покажемо шта знамо против Немачке. Као што знате, накнадно је уместо Александра Пријовића позван Милан Павков из Звезде - каже Младен Крстајић.

Садашњи селектор Србије је у неку руку и "немачки фудбалски ђак" јер је од 2000. до 2004. године 112 пута носио дрес Вердера из Бремена, а од 2004. до 2009. је 131 носио дрес Шалкеа 04.

- Већ сам рекао у најави ове утакмице да су Немци увек Немци. Прилично је мој колега Јоаким Лев променио састав репрезентације у односу на ону која је играла на Мундијалу у Русији. Сада су ту неке нове, младе снаге. И ми смо у сличној ситуацији, па је ово идеална прилика да видимо колико можемо и ми и они - додаје Крстајић.

Иако није открио састав тима који ће свакако деловати као скрпљен за вечерашњи дуел у Волфсбургу, Крстајић ће можда у живу фудбалску ватру да убаци дебитанта Мирослава Богосавца на позицију левог бека, јер ће нам ту недостајати капитен Коларов.

У шпицу напада ће највероватније бити Лука Јовић, који је већ познат Немцима и који игра сезону каријере у дресу Ајнтрахта. Његов клупски друг Мијат Гаћиновић и резервиста Вердера Милош Вељковић имају идеалну прилику да покажу шта су научили у земљи у којој је фудбал чист доказ немачке филозофије живота: рад, ред и дисциплина!

- Немцима је ова утакмице све, само не пријатељска. Имају притисак због лоших резултата са Мундијала у Русији. То је можда прилика за нас да покушамо да одиграмо мирнију утакмицу. Желимо да стигнемо до позитивног резултата и да у добром расположењу одемо у Лисабон на меч са Португалијом - рекао је јуче пред полазак на пут Лука Јовић. 

Немачка: Нојер - Гинтер, Зиле, Ридигер, Керер, Кимих - Брант, Крос, Шулц, Сане - Вернер. Селектор: Јоаким Лев

Србија: Дмитровић - Рукавина, Миленковић, Вељковић, Богосавац - Гаћиновић, Милинковић-Савић - Максимовић, Живковић, Љајић - Јовић. Селектор: Младен Крстајић

А какве противнике Србија има у кошарци, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фудбалска репрезентација Србије 2019.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА