Најновије

ИРАК ДЕБЕЛО УЦЕЊУЈЕ АМЕРИКУ: Можемо да примимо заробљене џихадисте, али ...

Багдад и Вашингтон преговарају о пребацивању хиљада осумњичених бораца Исламске државе и њихoвих породица из Сирије у Ирак, за шта званичници те земље траже надокнаду од више милијарди долара.

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

Разговор о питању хиљада чланова Исламске државе, деце и жена да се изместе из претрпаних притворских центара на североистоку Сирије иницирали су амерички званичници, пише британски Гардијан.

"Багдад је унапред тражио надокнаду од десет милијарди долара, а потом још милијарду годишње за прихват притвореника", рекао је за Гардијан високи западни званичник.

Како наводи британски лист, висина договорене цене навела је одређене структуре у Вашингтону и Лондону да то виде као одбијање америчког плана, а не као спремност да се уђе у политички осетљиву и опасну операцију, док ратом изнурени Ирак почиње да се опоравља.

Бадад је пријем осумчених екстремиста условио и забраном уласка хуманитарних радника у Ирак као и противљења смртној казни. 

Садашњи и бивши званичници САД поручују да вашингтонска администрација жели да учуни све како би се осигурала безбедност курдских савезника, као и да се ослободи терета бораца ИД под својим надзором, док се истовремено америчке трупе повлаче из Сирије.

О најбољем пиштољу Другог светског рата можете прочитати ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратна песма ирачких снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА