Најновије

Хан: Могло би разграничење! Дачић: Прво да укину таксе

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић опрезан је у вези с поруком комесара за проширење Јоханеса Хана да би размена територија могла да буде део споразума Београда и Приштине и каже да треба сачекати да Приштина начини први потез.

Дачић (Фото: Јутјуб)

- Прво нека реше таксе па онда да видимо даље. Сачекајмо и да видимо шта ће бити у Берлину 29. априла -казао је Дачић за сутрашње штампано издање Блица.

Хан је пре два дана у интервјуу Вашингтон посту рекао да би размена територија могла бити део обавезујућег споразума и нагласио при томе да је једини услов за ЕУ да сваки споразум допринесе миру и стабилности региона. 

Говорећи о могућем прилагођавању границе, Хан је рекао да би правно обавезујући споразум две стране покрио и области шире од питања границе и да "један од кључних слемената будућег споразума мора бити поштовање мањинских права". 

Сузану Грубјешић, генералну секретарку Европског покрета у Србији изјава Хана не изненађује, јер се, објашњава, у недостатку других решења и с обзиром да се дијалог нашао у ћорсокаку, кренуло у потрагу за другим решењима. 

Она у изјави за Блиц кже да не очекује да ће састанак у Берлину донwети решење, али њена су очекивања да се одблокира дијалог и укину приштинске таксе. 

- Чињеница је да би садашња гарнитура желела да се дође до споразума, али шта ће и како ће бити, то нико не моће са сигурношћу да каже - рекла је Грубјешићева. 

САД спемају Русији и Кини војни одговор у Венецуели. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић о опозицији: Што их мање има све су агресивнији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА