Најновије

Русија у Венецуели отворила Центар за обуку пилота на хеликоптерима Ми-17В5, Ми-35М и Ми-26Т

Русија и Венецуела су 29.марта ове године на простору ове латиноамеричке државе, отвориле Центар за обуку пилота на борбеним хеликоптерима. У овом пројекту са руске стране учествује државни конзорцијум „Рособоронэкспорт“, а са венецуеланске акционарска компанија која се налази у оквиру домаће војне индустрије (CAVIM).

Ми 35 (Фото: Јутјуб)

Како преноси инернет портал anna-news, основни задатак овог центра је обука посада које ће управљати на хеликоптерима Ми-17В5, Ми-35М и Ми-26Т. Пилоти ће се оспособити за рад у нестандардним ситуацијама и условима, који су максимално приближени реалности, што ће знатно подићи укупну борбену оспособљеност и ефективност венецуеланске војске за операције из ваздуха. Један број венецуеланских пилота је у Русији прошао обуку на специјалним тренажерима. Ова обука је покривала експлоатацију летелица у мобилним и стационарним условима рада, а такође и употребу разне врсте тренажне и контролне опреме.

„Рособоронэкспорт“ је овим поводом изјавио, да су све активности део постојећих билатералних споразума о сарадњи између Москве и Каракаса, у циљу оптимизације венецуеланских ваздухопловних снага, не само за борбену функцију, него и за хуманитарне операције, што се посебно односи на дејства приликом природних катастрофа.„Руски хеликоптери које је набавила Венецуела, нису искључиво намењени за борбену употребу. Они се могу веома ефикасно употребити у операцијама ваздушног извиђања шумских пожара, у ефикасној организацији и реализацији потражно-спасилачких задатака после природних катастрофа, а такође и за допремање хуманитарне помоћу у најзабаченије делове земље“- пренела је информативна служба ове корпорације.

Подсећамо да је у Венецуелу стигла висока војна делегација руске армије. У недељу 24.марта слетела су два војно-транспортна авиона у којима се налазило 99 војника и око 35 тона терета. Овај долазак руских авиона је отворило многобројне спекулације које су довеле до појачане нервозе САД и њихових регионалних савезника.

На пример, специјални представник САД за питања Венецуеле Елиот Абрамс је рекао, да на овај начин Руси помажу „режиму председника Мадура“, што може да доведе до новог таласа санкција према Москви од стране САД. „Они сада покушавају да помогну тамошњем режиму, који је у међувремену уздрман електро-енергетским колапсом у земљи, тако што му испоручују системе С-300. Ја не знам како они то зову, рекалибрација, реконфигурација. У сваком случају ради се о техничкој подршци“- рекао је амерички дипломата. Абрамс је додао да је „погрешно веровати да ће они (мисли се на Русе) у овој држави имати пуну слободу деловања“.

После доласка социјалистичке власти на челу са Угом Чавесом, Венецуела се у потпуности окренула војној сарадњи са Русијом и Кином. Република Венецуела је за неколико година набавила различите типове авиона и хеликоптера, а такође и тенкове и артиљеријска средства. У овом крупном пакету набавке опреме за своју војску, налазе се ракетни ПВО системи средњег домета Бук-М2, али и ракетни системи великог домета ПВО/ПРО „Антеј-2500“ које производи АО “Концерн ВКО “Алмаз-Антей”. У Венецуелу је испоручено око 100 хиљада аутоматских пушака „Калашњиков“ у новој модификацији АК-103. Каракас је набавио и нове вишенаменске ловачке авионе Су-30МК2, ударне хеликоптере Ми-35М, модернизовану верзију тенка Т-72, БМП-3 и БТР-80.

Лавров поручио Трампу да се чисти из Венецуеле! Руска војска је тамо и остаће! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА