Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ОВО НЕ СМЕ ДА ДОЗВОЛИ! Прети катастрофа - Исламска држава креће у напад на древну Палмиру! (ВИДЕО)

Терористичка група Исламска држава наводно планира офанзиву како би поново заузела древни град Палмиру у источном делу провинције Хомс. Извор из сиријске војске у источном Хомсу рекао је да су открили заверу Исламске државе која жели не само да поврати територију у централној Сирији, већ и да поново заузме кључни град Палмира у том процесу.

Сиријски војник на тенку у битки за Палмиру (Фото: Јутјуб)

Извор додаје да Исламска држава зна да ће им заузимање Палмире бити од велике користи, јер сиријске и руске ваздухопловне снаге могу обављати ограничене ваздушне нападе у том подручју због историјских реликвија које се налазе у граду.

Штавише, Палмира је изолована дуж стратешког аутопута Хомс-Деир ез Зор, што значи да терористичка група може да изведе више заседа против сиријске војске. Исламска држава је већ освојила Палмиру у два наврата; оба пута, сиријска војска морала је да пошаље своје специјалне снаге да помогну да се град очисти од терориста. 

Својим успешним нападом на Ал-Кавм прошле седмице, Исламска држава је доказала да је способна да изведе изненађујуће офанзиве и освоји територију коју би требало да чувају Сиријска арапска војска и њихови савезници.

Руси упозоравају: Након Венецуеле, Американци планирају нове обојене револуције. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА