Најновије

МУДРА ОДЛУКА СИРИЈСКИХ ГЕНЕРАЛА: Почиње дуго очекивана офанзива, али не на Идлиб, већ прво да се очисти... (МАПА/ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) покренула је изненадни напад на западну периферију града Алепа у петак увече, што је први напад ове године да су покушали да напредују у било ком делу земље.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Упркос томе што су ухватили џихадисте Хаџат Тахрир ал-Шама неспремне у Центру за научна истраживања, Сиријска арапска војска није успела да постигне никакав напредак у овом делу главног града покрајине.

Говорећи из града Алепа, извор Сиријске арапске војске рекао је да се њихове снаге припремају да спроведу више офанзива против џихадиста у покушају да поврате све области ван контроле. Војни извор је рекао да је сиријска војска спремна да очисти кварт Ал-Захра, који се налази у северозападном делу града, заједно са Центром за научна истраживања.

Када се ове области очисте у Алепу, сиријска војска ће обратити пажњу на џихадисте и турске побуњеничке градове Рашидин, Кафр Хама и Кан ал-Асал. Сиријска арапска војска раније је разматрала покретање офанзиве за ослобађање ових подручја у западном Алепу, али су отказали план након што је ступио на снагу Споразум из Сочија. Међутим, након што је Хаџат Тахрир ал-Шам офанзивом истерао Национални ослободилачки фронт (НЛФ) из западног Алепа, Сиријска арапска војска је поново почела да разматра поновно заузимање западног Алепа.

Крви до колена на капијама Триполија. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рестаурирана 600 година стара катедрала у Алепу која је доста страдала током Сиријског грађанског рата 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА