Најновије

ЂУРИЋ: Вечита захвалност јунацима са Кошара!

Јунаци са Кошара били су победници и у ратничком и у моралном смислу, јер су бранили и одбранили своју земљу и ми им дугујемо вечиту захвалност, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић (Фото: Кацеларија за КиМ)

- Подвиг тих младих људи и наше херојске војске у одбрани Србије мора бити заувек овенчан славом и постати део колективног сећања будућих генерација - навео је Ђурић у ауторском тексту за данашње "Вечерње Новости" поводом почетка битке за Кошаре која је почела на данашњи дан 1999. у време агресије НАТО-а и трајала до краја рата.

Ђурић је подсетио да је неколико стотина српских војника недељама одолевало вишеструко бројнијој сили. Стратешки бомбаредери НАТО по њима су сипали касетне бомбе, тукли су их хеликоптери "апачи" и албанска артиљерија, нападале хорде терориста и плаћеника.

- И на крају су са Проклетија сишли поносни и уздигнута чела, као победници и достојни потомци славних предака - рекао је Ђурић.

Сећајући се Кошара, како је навео, показујемо да нисмо мали и да се не дамо избрисати. 

- Вечиту захвалност дугујемо јунацима са Кошара, не само због тога што су животима бранили сваки камен земље Србије већ и због тога што су генерацијама садашњим и будућим поручили да српски народ и држава не пристају на то да се самопониште и одрекну права на своју посебност и будућност - нагласио је он.

Данас, како каже, само неколико стотина њих може да каже: "Ја сам био на Кошарама". 

- Та реч је вреднија и светлија од било ког ордена јер ''срећна неколицина'' јунака са Кошара посведочила је у име свих нас да смо као народ достојни своје историје - навео је Ђурић.

Без обзира на све страхоте и огромне жртве наших момака, читава је војска оних који им, како каже, макар потајно завиде и жале што нису били у прилици да се овенчају њиховом славом. 

- Јунаци са Кошара били су победници и у ратничком и у моралном смислу, јер бранили су и одбранили своју земљу - истакао је Ђурић.

Како наглашава, о томе се мора говорити и певати, о томе се морају снимати филмови и држати предавања, будући да у својој новијој историји нисмо имали много, у моралном смислу, недвосмислено чистих и величанствених тренутака какве су биле битке на Кошарама и Паштрику. 

- Надам се да ће нам сећање на Кошаре дати снагу за будуће мирнодопске победе, јер ако су ти људи, а многи међу њима су били једва пунолетни, могли да издрже и побеђују у онако неравноправном рату, какав изговор ми имамо да не победимо у миру - поручио је Ђурић.

Изгубићемо милионе људи, нова карта открива како ће "бела куга" масакрирати нашу земљу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Покуцаћемо на сва врата у свету да решимо проблем

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА