Најновије

ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА УПОЗОРИО МАДУРА: Венецуелска опозиција припрема нов покушај државног удара

Директор руске обавештајне службе Сергеј Наришкин изјавио је у уторак да ће опозиција у Венецуели поново покушати да збаци изабрану владу. За Наришкина је важно да Каракас учврсти своју позицију са венезуеланским народом и преговара са опозицијом, чак и ако Вашингтон отежава домаћи дијалог.

Наришкин (Фото: РИА)

„Криза ће се очигледно наставити. Неуспели амерички државни удар очигледно није последњи. Важно је да легитимна влада доследно консолидује становништво земље и удружи снаге".

Наришкин је додао да, иако су пропусти владине економске политике увелико допринели збијању политичке кризе у латиноамеричкој земљи, "стране снаге" су је стимулисале.

Од јануара ове године политичка напетост у Венецуели је у порасту. Тада се опозициони лидер, Хван Гуаидо, прогласио привременим председником земље, у коју је добио вањску подршку од Сједињених Држава и њихових главних савезника.

Влада Николаса Мадура, поново изабрана 2018. године, и даље се сматра легитимном од стране земаља као што су Кина, Русија и међународне организације. 30. априла Гваидо је поново покушао да убије Мадура, међутим, покушај државног удара није успео.

Венецуеланска влада је започела истрагу како би сазнала шта се догодило.


Иран је у стању да произведе атомску бомбу за годину дана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Fort-Russ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА