Најновије

НАЈЈЕЗИВИЈИ СНИМАК ИЗ ЧЕРНОБИЉА: Човек који је забележио ове хорор призоре умро је два месеца после! (ВИДЕО)

На Јутјубу постоји снимак који се издваја од свих, а направљен је непосредно након катастрофе. Ејџ-Би-О-ова серија “Чернобиљ” је апсолутни хит у свету, те на ИМДБ-у тренутно има оцену 9.5, што је више од недавно завршене “Игре престола” и легендарног “Брејкинг бада”.

Катастрофа у Чернобиљу (Фото: Јутјуб)

“Чернобиљ” реалним приказом једне од највећих катастрофа узроковане људским фактором привукла је пажњу светске јавности, а посебно у посткомунистичким и постсовјетским земљама којима је јако близак миље у којем се радња одвија.

С друге стране, о највећој нуклеарној катастрофи се мало зна, што је још један фактор успеха серије. Совјетске власти су покушали да прикрију, па и да ублаже њене последице, али је ветар радијацију донео до скандинавских земаља након чега је цео свет сазнао за хаварију.

Снимци забежени непосредно након нуклеарне катастрофе су ретки. Постоје кратке секвенце, као она пада хеликоптера који је гасио пожар. И ту трагедију су совјетске власти покушале сакрити, али је снимак пада летелице, којег је начинио управо Шевченко, и погибија комплетне посаде освануо на интернету. Сцена пада хеликоптера којем је стао мотор услед јаке изложености радијацији је убачена и у серију. Ипак, на Јутјубу постоји снимак који се издваја од свих, а направљен је непосредно након катастрофе.

Начинио га је украјински ТВ сниматељ и филмски режисер Владимир Шевченко. Пошто је радио за украјинску централну телевизију поседовао је документ који му је дозвољавао приступ свугде, па и самој електрани након експлозије.

Шевченко је тако начинио аутентичне снимке из електране само пар дана након експлозије. Тиме је жртвовао свој живот, пошто је два месеца после умро од последица радијације. Сарадник који га је пратио је преживио, али је такође због изложености радијацији био у болници.

Стиже појачање сиријској војсци на северу Хаме. Погледајте ОВДЕ.

Извор: fokus.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА