Најновије

БРИСЕЛ И НАТО ЋЕ ПОЛУДЕТИ! Србија у Евроазијској унији већ у октобру

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић најавио је јуче да ће Србија у октобру потписати Споразум о слободној трговни са Евроазијском економском унијом.

Евроазија (Фото: ТВ Звезда)

Љајић је, говорећи на отварању српско-руског Бизнис форума у Београду, рекао да је текст Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније у потпуности усаглашен после двогодишњих преговора који, како је нагласио, нису били ни мало лаки и једноставни.

"Начелни план, који пре свега зависи од процедура унутар ЕАЕУ, јесте да, на нивоу премијера он буде потписан у Сочију у октобру на састанку председника влада ЕАЕУ и тада би наш премијер била специјални гост и потписала споразум који је договорен", навео је Љајић.

Он је указао да након потписивања следи процес ратификације у националним парламентима чланица ЕАЕУ и у Скупштини Србије, преноси "Спутњик".

"Споразум је врло важан јер сигурно даје и правни основ и велику шансу да овај обим трговинске размене, пре свега са Руском Федерацијом, али и другим чланицама Уније, у значајној мери буде повећан", закључио је Љајић.

Вучић не блефира. Послаће војску на Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА