Најновије

ДАЧИЋ: Нема ништа од призања Косова, не пристајемо на ултиматуме

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио да је Србија навикла на притиске и да "од тог посла" када је реч о признању Косова нема ништа.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Министар Дачић не очекује значајније помаке у решавању проблема КиМ на самиту у Паризу 1. јула који организују Ангела Меркел и Емануел Макрон, очекује даље притиске.

- Ипак, на признање Косова неће пристати ни председник Вучић, ни ова власт - каже он и подсећа да Космет неће бити признат без договора и без компромиса.

Дачић наводи да је веома битно да се Макрон и Меркел баве темом КиМ, те да су они су ту да помогну да се одблокира дијалог, али скреће пажњу на готово ирационално понашање Приштине.

- На какав третман је навикао Харадинај и Приштина најбоље се види када Могеринијева која представља ЕУ , затим Меркелова као најјача економија у Европи, Француска као стална чланица Савета безбедности, када САД администрација и Трамп пошаље писмо Харадинају, а они одбију да укину таксе и верују да треба да терају своју причу - напомиње министар.

Дачић је, пак, уверен да Харадинају и осталима то пролази на унутрашњем плану, али истиче да у међународној заједници све има своје границе. 

"Они наравно да имају подршку онима који су помагали да се они створе, али и та подршка има своје границе. Има своје црвене линије - каже Дачић и додаје:

- Ако је Харадинај јачи од свих њих, нема никаквих проблема, што се нас тиче ми сигурно нећемо прихватити те ултиматуме. Спремни смо за наставак дијалога, јер мислимо да је то једино разумно и рационално и хвала свима који помажу - поручује министар Ивица Дачић.

Стране службе су формирале “паралелну државу” у срцу Србијe! Шта ће се догодити прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА