Најновије

ГУЈОН: Србија била гађана бомбама, а Француска лажима

Француски хуманитарац Арно Гујон изјавио је вечерас, поводом репортаже "Српски дух отпора" у магазину "Фигаро", која је изазвала претње аутору и уреднику тог листа, али и самом Гујону, да је било време да Французи сазнају како људи живе на Косову и Метохији, а не да формирају слику из угла прошлог времена.

Гујон брани Србе (Фото: Јутјуб)

Он је у емисији "Око" РТС изјавио да је аутор репортаже у "Фигароу" Жан Витон Бле био отворен и да није имао предрасуде према Србима.

Гујон, који је интервјуисан у тој репотражи и коме је потом прећено, навео је да је Жан Витон Блеа упознао пре десет година, када му је причао о Косову и Метохији.

"Било је време да Французи сазнају како људи живе на КиМ, а не да формирају слику из угла прошлог времена", рекао је Гујон.

Он је истакао да је Србија пре 20 година била гађана бомбама, а Француска лажима.

"Обележава се 20 година мира, а занемарује погром који се за време те годишњице десио над Србима 2004. године, у којем је срушено 150 цркава и манастира. Хвала Богу што Албанци могу да живе у миру, али шта је са Србима, Горанцима, Ромима и националним мањинама. Ако нема мира за све, онда га нема ни за кога", указао је Гујон.

Хуманитарац, којем је 2018. године забрањен улазак на КиМ, каже да не представља званичну Француску, али да поред званичне постоји и народна дипломатија.

"Најбољи доказ да то функционише је и да Срби имају пријатеље у Француској", истакао је Гујон.

Његова хуманитирна организација ради на приближавању народа, навео је он и оценио да између држава не постоји пријатељство, већ само интереси, али да, ипак, пријатељство између народа постоји.

"Ми смо ту да покажемо да пријатељство између Србије и Француске није ствар прошлости, већ садашњости и будућности", закључио је Гујон.

Прочитајте ОВДЕ какав је скандал Еди Рама направио у Лондону.

Извор: Тanjug

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА