Најновије

ЂУРИЋ: Албанци пресекли канале снабдевања намирницама из Србије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изразио је забринутост због додатних притисака Приштине на Србе на северу Косова и навео да су Албанци последњих дана пресекли канале снабдевања основним животним намирницама из централне Србије.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ђурић је, у разговору за Пинк, рекао да су почеле да се јављају несташице намирница у општинама на северу Косова и истакао да ће Србија наћи начин да достави робу.

Нагласио је да Приштина своје деловање заснива на парафираном споразуму од 23. фебруара 2012. године према коме је гранична полиција Косова успостављена на прелазима Јариње и Брњак.

„Та гранична полиција сада отима камионе и комбије са робом, а у Косовској Митровици нестаје роба. Ми ћемо налазити начине да дотуримо све што је потребно нашем народу на КиМ, Срби не треба да брину“, поручио је Ђурић.

Додао је да се у оквиру плана председника Србије реализује 140 пројеката помоћи Србима на Косову, као и да је завршен један од стратешких пројеката – регионални водовод за север који ће бити пуштен у рад на Видовдан 28.јуна.

Ђурић је најавио и да ће 12. јула ове године бити бити отворен нови објекти у Рајској бањи у Бањској и да ће то лечилиште, осим отворених, имати и затворене базене.

Коментаришући изјаву првог међународног судије на Косову и Метохији Кристера Карпхамара да су Американци утицали да се злочини Албанаца сакрију, Ђурић је рекао да поздравља сваку изјаву која може међународним органима да помогне у утврђивању одговорности, да је веома важно што се говори о тој теми, јер ни после 15 година од Мартовског погрома нико није одговарао.

„Знамо ми у Србији веома добро ко су главни носиоци одговорности. Наша тужилаштва имају дебеле предмете за све вође терористичке ОВК и управо захваљујући деловању државних органа Србије су на Интерполовој потерници и дан данас и Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Кадри Весељи“, рекао је Ђурић у Новом јутру ТВ Пинк.

Дачић дао нову изјаву о санкцијама Приштине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА