Најновије

ЛИБЕРАЛИ И ДЕМОКРАТЕ ПОЛУДЕЛИ: Побуна ЈСО била увод у атентат на Ђинђића!

Апелациони суд у Београду правоснажно је јуче ослободио седморицу припадника некадашње Јединице за специјалне операције (ЈСО) од оптужби за оружану побуну јединице 2001. године.

ЈСО (Фото: Јутјуб)

ЛДП и ДС сматрају да је ослобађајућа пресуда бившим припадницима ЈСО неприхватљива и указују да је побуна те јединице била увод у убиство премијера Зорана Ðинђића.

- Србија не може да постане нормално друштво док се не разреши политичка позадина убиства Зорана Ðинђића, јер се једино тако могу видети размере једне организације која је преживела све и данас постоји у свом новом облику - сматра председик Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић.

Према његовим речима, оружана побуна ЈСО директан је увод у атентат на покојног премијера Србије Зорана Ðинђића и "како каже, апсолутно је неприхватљиво да осуђене убице, криминалци и атентатори на крају испадну невини.

Он је оценио је да је одлука Апелационог суда "доказ да је злочиначко удружење и даље живо" и да се неће смирити док до краја не релативизује све што је везано за период између октобра 2000. и марта 2003. године.

Јовановић нема разумевања за оне који данас ћуте на пресуду:

- Ти који данас прелазе преко ове пресуде, као да се ништа значајно није догодило, исти су они који су кроз криминализацију и рушење Зорана Ðинђића тражили простор за себе, а својим деловањем показују да су, нажалост, успели да од Србије направе несрећну земљу, вечно заробљену у мржњи и злочину - сматра Јовановић.

И Демократска странка сматра да је побуна ЈСО била увод у убиство премијера Зорана Ðинђића и да ту чињеницу, како каже, никаква пресуда не може накнадно променити.

Пресуда, како оцењује ДС у саопштењу, има "политичку позадину", јер се аболирају "злочиначке намере".

ДС наводи да судске инстанце нису трансмисија политичких странка и не смеју преносити политичке ставове.

- Жестина нашег спорења може и мора бити око морала, идеје, вредности, а не може се водити око непобитног: криминалцима је место ван друштва слободних - закључује ДС.

Апелациони суд у Београду правоснажно је јуче ослободио седморицу припадника некадашње Јединице за специјалне операције (ЈСО) од оптужби за оружану побуну јединице 2001. године.

Стање Ратка Младића све горе, прети му још један мождани удар! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА