Најновије

РАМА ИМА ТЕСНЕ ВЕЗЕ С НАРКО-МАФИЈОМ: Објављени снимци који указују да му је гласове куповао нарко бос!

Албанија је главни пункт за наркотике у Европи и новац стечен трговином дрогом влада том земљом, оцењује немачки дневник "Билд", указујући на аудио-снимке на којима мафија врбује гласаче за странку албанског премијера Едија Раме.

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Албанија се, према дневнику, налази у дубокој кризи услед вишенедељних масовних протеста, одласка из земље полицајаца и тужилаца и корумпираног руководства полиције.

Један од разлога за велике протесте у Албанији јесте оптужба да је влада масовно куповала гласове, и то уз помоћ нарко-мафије, која влада земљом, пише "Билд".

Високотиражни немачки лист истиче да је од доласка Раме на власт узгој марихуане проширен на целу земљу, и поред шверца наркотика, представља најважнију привредну грану Албаније.

"Билд" је објавио да поседује аудио-снимке телефонских разговора који доказују да је пре парламентарних избора 2017. један познати нарко-бос куповао гласове за Рамину Социјалистичку партију. Он се такође, тврди дневник, побринуо да одређени политичари уђу у скупштину, а политика му се раваншира накнадно.

Аудио-снимци су део истраге коју је покренула албанска полиција у Случају 339/1 и нису доступни јавности, а делови нису смели ни да се нађу у писаним документима, наводи "Билд", који је објавио шест аудио-снимака.

Лист наводи да службеници који раде на овом и сличним случајевима не смеју да говоре или су побегли у инстранство и да се читав случај покушава прикрити.

Њему се залагање за политичку партију Раме исплатило, јер пар месеци након гласања он и други чланови нарко-клана су ухапшени, а само он је пуштен на слободу, наводно зато што има депресију и не може да буде притваран.

На снимцима се чује како овај мафијашки бос у разговору с градоначелником Драча договара ко ће из Социјалистичке партије ући у скупштину, као и за кога се купују гласови.

Између осталог, он је позвао и шефа локалног водовода тражећи од њега да се побрине да његови запослени гласају за Социјалистичку партију и одређеног кандидата.

Аудио-снимци су део истраге коју је покренула албанска полиција у "Случају 339/1“ и нису доступни јавности, а делови нису смели ни да се нађу у писаним документима, наводи "Билд“ који је објавио шест аудио-снимака.

"Билд тврди да и Рама има тесне везе с нарко-мафијом и да му западне полицијске снаге и албанска опозиција пребацују да с новцем од друга купује гласове. То наводно доказује и један телефонски позив Раме шефу регионалне изборне комисије током којег је упитао да ли су избори протекли по договору.

Рама, наравно, демантује оптужбе и себе види као жртву "намештаљке", али како констатује "Билд, снимке које је управо албанска полиција направила не може нико уклонити.

Трамп и Макрон решавају косовски чвор! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блид,  Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА