Најновије

УГОШЋЕН КАРАЂОРЂЕВ ПОТОМАК: Шиптарима забранити улазак у Србију

Покрет обнове Краљевине Србије одржао је данас седницу Главног одбора у Тополи, на којој су били представници 124 градска и општинска одбора широм Србије, са једином тачком дневног реда, посвећеном Косову и Метохији.

Њ.К.В. Принц Михаило Карађорђевић (Фото: јутјуб)

Као специјални гост и нестраначка личност, свечаном делу седнице Главног одбора ПОКС присуствовао је Њ.К.В. Принц Михаило Карађорђевић, син Њ.К.В. Принца Томислава Карађорђевоћа, унук Њ.К.В. Краља Александра И Карађорђевића и праунук Краља Петра 1 Карађорђевића, који живи у Тополи са својом породицом.

Главни одбор ПОКС је једногласно одлучио:

1. Увођењем таксе на робу из Србије, прекршен је Бриселски споразум који подразумева слободу кретања људи, робе и капитала без икаквих ограничења. Осим овога, формирањем такозване војске Косова и најавом албанске стране да неће поштовати споразум у делу који се односи на формирање Заједнице српских општина, ПОКС сматра да ни Србија нема више никакву обавезу да поштује његове одредбе, него да треба Бриселски споразум да прогласи ништавним.

2. ПОКС се залаже да за Србију, у процесу решавања питања Косова и Метохије, једини обавезујући документ треба да буде Резолуција 1244 СБ УН, којом се гарантује суверенитет и територијални интегритет наше земље. Србија је овом резолуцијом учинила већ превише уступака и никакве нове нити сме, нити треба да учини. У складу са тим, против смо разграничења или било каквих подела територије Косова и Метохије, јер је то не само неотуђиви део наше отаџбине, него и срце и душа наше нације.

3. ПОКС предлаже председнику и Влади Србије, да као контрамеру за увођење такси на српску робу, Србија суспендује споразум са тзв. привременим институцијама на Косову и Метохији о слободи кретања из 2011. године. Ово подразумева да се на територију централне Србије преко административних прелаза може ући искључиво са српским личним картама. На овај начин онемогућило би се стотинама хиљада грађана са Косова и Метохије, који не признају нашу државу као своју и немају личне карте Републике Србије, да користе наше путеве као транзитне до земаља западне Европе. Ова мера била би на снази све док се не укину таксе на српску робу.

Како је митрополит Амфилохије одбрусио Ђукановићу поводом стварања “црногорске цркве”, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА