Најновије

ОВО ВОЗИЛО ПРЕЛАЗИ ПРЕКО МИНА КАО ОД ШАЛЕ! Хамза дивизија се опремила за нова пустошења по пустињама Сирије! (ВИДЕО)

Хамза дивизија под покровитељством Турске објавила је видео снимак који је приказивао локално направљено возило за заштиту од мина (МРАП), названо Ал-Фахд.

Борци Хамза дивизије излазе из Ал-Фахд возила (Фото: јутјуб)

Абдулах Халава, генерални командант дивизије Хамза, рекао је да је возило конструисано као део "футуристичког плана" који одговара "тренутној фази живота револуције".

“Оклопно возило има погон на сва четири точка (4 × 4). Може достићи максималну брзину од 80 км / ч у равници и 30 км / ч на неравном терену, ”рекао је Халава за опозициони излаз.

Ал-Фахд-ов општи дизајн подсећа на онај код турског БМЦ-а Кирпи. Међутим, то је вероватно изграђено на основу цивилног возила.  

Дебљина главног оклопа возила је само 15 мм, док је мрежни оклоп постављен преблизу тела возила. То би га могло учинити потпуно неефикасним. Возило такође има гуме са малом оси и малим пречником. Карактеристике које ће сигурно ограничити његову покретљивост на неравном терену, посебно са додатном тежином од оклопа.

Ал-Фахд је опремљен са ДИИ даљинским управљачем (РЦВС) изграђеним око М2 Бровнинг тешког митраљеза. Станица се контролише путем комерцијалног монитора и онога што изгледа као контролер игре.

У видеу Хамза дивизије, возило МРАП се може видети како преживљава наводну експлозију мина. Међутим, поглед изблиза открива да се врло мала експлозија догодила испред возила, а не директно испод њеног тела, или једне од његових гума, као што би се то обично десило.

Дивизија Хамза је позната по свом учешћу у криминалним активностима на подручјима које је окупирала Турска у северној Сирији. Возило Ал-Фахд је вероватно пропагандни потез од стране групе да би повећала своју популарност.

Графички приказ наоружања Русије и Америке, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА