Најновије

ПОГИНУЛИ ПРЕД ОЧИМА НАТО ОФИЦИРА, НИСУ СТИГЛИ НИ ПРСТОМ ДА МРДНУ! Велика трагедија у Лавову за Украјинце!

Најмање три припадника украјинске војске се удавило у десантном борбеном возилу БМД-2. Инцидент се догодио у Међународном центру безбедности у Лавовској области. Вежбом су руководили официр НАТО који су на лицу места хтели да се увере у борбену способност најквалитетнијих украјинских војних састава.

Борбено оклопно десантно возило БМД-2 (Фото: јутјуб)

Три украјинска војника су се удавила за време војне вежбе којом су командовали официри НАТО – саопштила је информативна служба Народне милиције ДНР, позивајући се на своје обавештајне изворе. Инцидент се десио када је приликом форсирања водене препреке потонуо један БМД-2 (борбено оклопно возило десанта) у коме се налазила група украјинских војника.

Трагедија се десила у Међународном центру безбедности у Лавовској области. Наиме, под командом официра НАТО војници су учествовали у вежби савлађивања водене препреке на десантним борбеним возилима БМД-2. Међутим, осам тона тежак десантни гусеничар из састава 95. аеромобилне бригаде украјинске армије у једном моменту је нестао са водене површине. Он је потонуо заједно са посадом и украјинским инструкторима.

БМД-2 је возило које има амфибијске карактеристике, али само у случају да са њим управља квалификована и обучена посада. Основно наоружање је аутоматски топ у калибру 30мм (модел 2А42), као и вођене противоклопне ракете (Фагот/Конкурс) које се налазе на врху његове куполе. Одликује га велика покретљивост и релативно слаба оклопна заштита. Покреће га дизел мотор који генерише 240 коњских снага. Може да се десантира из авиона специјалним падобранима.

Налази се у наоружању руске, узбекистанске и украјинске армије. Претпоставка је да украјинска војска  располаже са 60-80 возила овог типа, од чега се 75% налази у високо-мобилним јединицама.

Министарство одбране Украјине није коментарисало овај инцидент, јер је заузето изборним процесом у овој земљи.

Како је руски хеликоптер извукао војнике из талибанске ватре, прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА