Најновије

АМЕРИКА УДАРА ШАМАР ШИПТАРИМА НА КОСОВУ! Трамп ускаче у игру и решава све

Вашингтон је последњих месеци озбиљно променио политику према тзв. Косову и заоштрио односе са Албанцима, а најбољи доказ томе је и позив у Хаг за Рамуша Харадинаја!

Илустрација (Фото: Правда)

Како сазнаје Еспресо, САД је решио да преузме водећу улогу у дијалогу Београда и Приштине и неће толерисати непослушност Албанаца.

- Очекује се да ће оставка премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја одблокирати преговоре Београда и Приштине, као и да ће таксе бити привремено суспендоване, с обзиром на то да су преговори већ дуже време блокирани због увођења такси на којима је инсистирао Харадинај - каже извор.

Према сазнањима Харадинају је из свих центара моћи сугерисано да таксе суспендује, а проблем је био и то што је он био изричити противник било какве корекције граница и компромиса између Београда и Приштине.

- Харадинај се отео контроли, чак и када је о Американцима реч. Апсолутно није хтео да слуша ничије сугестије - каже извор.

- Европа очигледно није успела да издејствује да се спроведе Бриселски споразум - изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, истичући да Приштина уопште не мисли да га спроведе.

Дачић је новинарима у Београду рекао да је тај споразум он потписао и да Београд и даље остаје при слову Бриселског споразума.

"Видећемо како ће се даље одвијати ситуација. Приштина не мисли уопште да га спроведе, куда то води и како ће се одразити на даљи ток дијалога видећемо, јер тренутно је дијалог у коми, а да ли ће га реаниматори оживети, то се још не зна", казао је Дачић.

Истиче да му је саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон рекао да Америка нема за шта да притиска Србију, јер знају да кривац није у Београду, него у Приштини.

"Толико о Трамповој администрацији, а када сте питали Ненси Пелоти, демократу, пре пет година, шта је за Косово - она је рекла да је Косово за њих завршена тема. Тиме се данас баве стафери (службеници) трећег и четвртог реда, значи навијам за Трампа", казао је Дачић.

Руси откривају карактеристике новог извиђачког дрона Корсар. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА