Најновије

Још добрих вести из Русије: Стижу нам "летећи тенкови" до краја године

Руски јуришни хеликоптеру Ми-35 очекујемо да буду испоручени Србији до краја године, изјавио је командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране (РВ и ПВО), генерал мајор Душко Жарковић.

Ми 35 (Фото: РИА)

Ови хеликоптери, познати и као "летећи тенк", биће у саставу борбене хеликоптерске ескадриле размештене на аеродрому "Морава" код Краљева, рекао је генерал Жарковић за Политику.

Према његовим речима, четири хеликоптера можда бројчано не звуче много, али када се има у виду њихова ватрена могућност, то је значајан допринос у подизању способности јединице за извршавање задатака ваздухопловне ватрене подршке.

Војска Србије је преузела први "Ербасов" хеликоптер X-145М, за кога генерал Жарковић каже да је реч о савременој вишенаменској летелици, која ће знатно повећати способност извођења вертикалног маневра пре свега специјалних нединица, али и ваздухопловне подршке копненим јединицама.

-Због изузетних карактеристика, овај хеликоптер ће имати и пуну примену у помоћи становништву у случају елементарних непогода и природних катастрофа, рекао је командант РВиПВО.

Поред тога, навео је генерал Жарковић, на основу споразума са Дирекцијом цивилног ваздухопловства, РВ и ПВО заједно са МУП-ом обезбеђује непрекидно дежурство дела хеликоптерских снага, 24 часа 365 дана у години, за потребе трагања и спасавање.

Ово руско нуклеарно чудовиште лети невероватних 18.000 км! На кога крене може само да се помоли. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА