Најновије

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ НА ПОЛУОСТРВУ: Северна Кореја опет лансирала ракету!

Обавештајна служба САД је испратила ново лансирање ракете Северне Кореје, јавља Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе у америчкој администрацији.

Агенција наводи да се вероватно ради о лансирању сличном оном које је недавно одржано на територији Корејског полуострва.

Северна Кореја је јуче тестирала две ракете које су летеле 250 километара у правцу Јапанског мора, а 25. јула је испалила још два пројектила.

Савет за националну безбедност Јужне Кореје одржао је хитну седницу поводом нових лансирања ракета северног суседа и изразио „озбиљну забринутост“, назвавши те ракете „балистичким“.

Како се наводи у саопштењу председничке администрације Јужне Кореје, ракетна тестирања Пјонгјанга „негативно утичу на напоре за успостављање мира на Корејском полуострву“.

Раније је Северна Кореја позвала Сеул да одустане од војних вежби са САД, које би требало да се одрже касније овог месеца, а које Пјонгјанг сматра припремама за рат на Корејском полуострву.

Захтеви Северне Кореје су били одбачени под изговором да војска не може да постоји без војних вежби. Како се претпоставља, серија тестирања ракета у Северној Кореји је овог пута била реакција на предстојеће војне маневре у Јужној Кореји.

Прочитајте ОВДЕ како Руси праве океански штит.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА