Најновије

ОТКРИВЕНА ВОЈНА ТАЈНА КАКО СУ СРПСКИ БРДМ-2МС "ПАЛИ С НЕБА"! Они су омогућили пребацивање! Довољно је било само једно обавештење!

Министарство одбране Србије саопштило је 27. јула да "није било никаквих препрека" у допремању оклопних возила и да је војна опрема допремљена у Србију уз поштовање међународних правила.

БРДМ-2МС (Фото: јутјуб)

Упркос противљењу Румуније да изда транзитну дозволу моћни руски оклопни транспортери БРДМ-2 су преко Мађарске стигли у Србију 23. јула.

Иако је ЕУ након анексије Крима 2014. године увела санкције Москви на трговину оружја и забрану извоза робе која се може користити у војне и цивилне сврхе Будимпешта је нашла оправдање за овај поступак.

Шеф кабинета премијера Виктора Орбана, Ђерђели Гулијаш, је објаснио да је авионска пошиљка из Русије у Србију смела да прође кроз мађарски ваздушни простор, јер се терет није превозио у војном, већ у цивилном авиону, за који није потребна посебна дозвола.

- Ми само добили информацију о цивилном авиону који улази у наш ваздушни простор, али то је само протоколарна врста обавештења коју треба примити к знању - каже Гулијаш и додаје да је због географских разлога овај руски терет упућен Србији морао да прелети пре тога Пољску и Словачку.

 Портпарол ЕУ је поводом транзита руске војне опреме преко Мађарске кратко рекао: Видели смо извештај. Без коментара о специфичности случаја могу да кажем да је примена рестриктивним мера Европске уније обавеза сваке њене чланице.

Министарство одбране Србије саопштило је 27. јула да "није било никаквих препрека" у допремању оклопних возила и да је војна опрема допремљена у Србију уз поштовање међународних правила.

На примопредаји 10 руских извиђачких транспортера у понедељак у нишкој касарни "Мија Станимировић" председник Србијер Александар Вучић није хтео да прецизира на који начин је донација руске оклопне технике допремљена у Србију, али је навео да је ту учињено "у складу са законом и уговором који је склопљен са том земљом".

Америка би Србији морала да донира Калифорнију да би надокнадила део уништеног, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: politico. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА