Најновије

РАЗОТКРИВЕНА ЛАЖНА ДИПЛОМА ДИРЕКТОРА ОБАВЕШТАЈНЕ АГЕНЦИЈЕ! Повезан је и са ратним злочинима (ВИДЕО)

Просветна инспекција Републике Српске открила бројне неправилности и наредила да се поништи диплома на име Османа Мехмедагића, директора Обавештајно безбедносне агенције БиХ.

Обавештајна агенција БиХ (Фото: Јутјуб)

Инспекторат Републике Српске донио је решење којим се ректору Универзитета за пословне студије Радовану Клинцову наређено да поништи диплому издату на име Османа Мехмедагића и да у Службеном гласнику Српске ову диплому прогласи ништавном, преносе медији.

Инспекторат Републике Српске донео је 5. августа решење о поништењу дипломе која је издата 21. септембра 2007. године.

Ректор Уиниверзитета за пословне студије Радован Клинцов истиче да је руководство установе на колективном годишњем одмору до 20. августа.

- Након тога ћемо видети ако будемо добијали пошту или слично, видећемо да ли има и та пошта, и ако буде нешто, ми ћемо се огласити. Нама је у првом плану наша установа, а мене не интересује ничије име и презиме - рекао је Клинцов.

Он тврди и да је процедура таква да је инспекција првостепени орган, а да се диплома поништава само судском одлуком, мада се у решењу просветне инспекције јасно наводи да жалба не одлаже извршење овог решења.

Мехмедагићу у новембру ове године истиче мандат на челу обавештајне агенције.

Почетком године Тужилаштво БиХ је покренуло истрагу о лажним дипломама и тада су затражили од свих безбедносних агенција да доставе дипломе о завршеном образовању. Све безбедносне агенције су доставили те податке, осим ОБА.

Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је за медије да, како је Осмица дошао до дипломе, да је тако дошао и до положаја и тако се понаша на месту где ради.

- То је заокружен образац понашања у стицању дипломе и начину на који ради, зато нам је оваква ситуација у безбедносном сектору. Сви који се нешто питају користили су се разним нелегалним пословима да би дошли до дипломе или положаја - истакао је Стевандић.

Он је додао да очекује да се у овај случај укључи полиција, али и да је Мехмедагић човек од поверења лидера СДА Бакира Изетбеговића.

Осмица је познат по томе што је током рата био обезбеђење Алији Изетбеговићу, а довођен је и у везу са ратним злочинима и убиствима Срба у Сарајеву.

Прочитајте ОВДЕ како је Мило извршио харакири над економијом Црне Горе.

Извор: mondo. ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА